Stichting Keizorg


P E R S B E R I C H T

v.l.n.r. mevrouw S.A. de Jager (Raad van Bestuur Stichting Thuiszorg Eemland), mevrouw A.M. Mulder (vrz. Raad van Toezicht Stichting Thuiszorg Eemland) , de heer F.H.E. Renger (vrz. Raad van Toezicht Stichting Keizorg) , de heer J.W. de Koning (algemeen directeur/bestuurder Stichting Keizorg)

Intensieve samenwerking tussen Stichting Thuiszorg Eemland en Stichting Keizorg

Op 6 mei jl. hebben Stichting Thuiszorg Eemland en Stichting Keizorg een samenwerkingsovereenkomst ondertekend, waarin de wil is vastgelegd om per 1 januari 2004 te komen tot een bestuurlijke integratie, inhoudende één Raad van Bestuur en één Raad van Toezicht. Daarbij is afgesproken, dat de huidige intramurale en extramurale organisatieonderdelen naast elkaar blijven bestaan. Op het semi- en transmurale vlak wordt in samenwerking met elkaar zorg ontwikkeld en geboden. Vooruitlopend op de bestuurlijke integratie zullen nu reeds samenwerkingsprojecten worden opgestart om onder meer de wachtlijsten te verminderen.Door deze organisatorische structuur wordt de zorgketen verbreed en kan er toch kleinschalige zorg worden ontwikkeld en verleend vanuit een grote, krachtige organisatie.

Nu de AWBZ wordt vernieuwd, verdwijnen de schotten tussen de verschillende zorgvormen. De capaciteit van verzorgingshuizen wordt niet meer vergroot. De vraag naar thuiszorg zal de komende jaren toenemen. Thuiszorg Eemland en Keizorg zien mogelijkheden om door middel van intensieve samenwerking een krachtige organisatie te ontwikkelen, die de kansen gaat benutten om de zorg aan thuiswonenden uit te breiden en de zorg aan de bestaande cliënten te verbeteren. Door de bundeling van de deskundigheid van beide organisaties ontstaat er synergievoordeel dat ten goede komt aan de cliënt.

Amersfoort, 8 mei 2003