logo1small.gif

Ariba en FreeMarkets fuseren

Schiphol-Rijk, 26 januari 2004 - Ariba, leverancier van oplossingen op het gebied van Enterprise Spend Management, fuseert met FreeMarkets. FreeMarkets is een belangrijke speler op het gebied van Global Supply Management. De overname combineert de kracht van beide bedrijven en klanten kunnen wereldwijd grotere besparingen realiseren met behulp van de nu zeer complete set Enterprise Spend Management-oplossingen.

Onder de definitieve overeenkomst zullen aandeelhouders van FreeMarkets 2,25 gewone aandelen Ariba en $2 cash ontvangen voor elk uitstaand aandeel FreeMarkets. Gebaseerd op de waarde van de aandelen van Ariba op 22 januari 2004, wordt de transactie geschat op US $ 493 miljoen. Door de overname zal Ariba jaarlijks ongeveer US $ 360 miljoen omzet realiseren. Dit is gebaseerd op de cijfers van 31december 2003.

De overname van FreeMarkets zorgt ervoor dat de Enterprise Spend Management oplossing van Ariba verder wordt aangevuld met de op services-gebaseerde sourcing en global supply management expertise van FreeMarkets. Klanten van Ariba kunnen profiteren van bredere sourcing services en supply management kennis, terwijl klanten van FreeMarkets kunnen profiteren van een breder portfolio aan oplossingen.

Eerder deze maand nam Ariba ook al procurement BPO-leverancier Alliente over.

Voor het complete persbericht: http://www.ariba.com/company/news.cfm?pressid=721

Over Ariba
Ariba, Inc. is de belangrijkste leverancier op het gebied van toepassingen voor Enterprise Spend Management (ESM). Ariba ondersteunt bedrijven die spend management willen ontwikkelen en benutten als kerncompetentie gericht op het significant verbeteren van bottom-line resultaten. Ariba spend management software en services stellen bedrijven in staat om hun organisaties en processen zodanig in te richten dat de totale uitgavencyclus centraal wordt gesteld met als doelstelling het realiseren van efficiency-verbeteringen en structurele besparingen.