---

---

Mark Huizinga wint brons in Moskou

26-1-2004 8:53:00

Judoka Mark Huizinga, eerste luitenant bij de Koninklijke Luchtmacht, startte zondag (25 januari) in Moskou met een bronzen medaille zijn Olympisch opmars naar Athene. Titelverdediging op de Spelen is zijn doelstelling voor dit jaar. Van de acht Europese kwalificatietoernooien voor de Spelen van Athene behoort Moskou tot de Super A-toernooien. Met de hoge klassering in de Russiche hoofdstad verstevigt de Olympisch kampioen van Sydney zijn 2e positie op de Europese ranglijst. De beste negen judoka's per gewichtsklasse kwalificeren zich voor de Olympische Spelen.

De 30-jarige Schiedammer won in Moskou van de Witrus Novik en van de Estlander Budolin, maar verloor de derde partij tegen de Franse wereldkampioen van 2001 Demontfaucon. In de herkansing overtrof Huizinga vervolgens de Rus Taov, de Duitser Dempf en de Rus Delok om de 3e plek in het eindklassement op te eisen.

"Jammer, dat ik een partij verloor, maar ik won er vijf en ben tevreden. Ik kwam voor een medaille en die heb ik. Een goed begin van de A-toernooien. Ik moet het nog uitrekenen, maar ik denk dat kwalificatie voor Athene met niet meer kan ontgaan," sprak de luchtmachtofficier na afloop.

Van de acht A-toernooien tellen de beste drie resultaten. Over twee weken, op 8 februari, treedt Huizinga aan in Parijs voor het volgende Super-A-toernooi.