Eemland zuid 09.30 uur

Utrecht 26-01-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Onder invloed

LEUSDEN Op zondag 25 januari is een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 21.00 uur controleerden politiemensen op de De Biezenkamp een 55-jarige automobilist uit Leusden. De man had hoogstwaarschijnlijk teveel gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 445 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Wasdroger met weedlucht

AMERSFOORT Op zondag 25 januari verklaarde een man dat de weedlucht die politiemensen roken afkomstig was van een wasdroger.

Rond 20.20 uur kreeg de politie de melding van rookontwikkeling uit een ventilatierooster van een woning in de wijk Leusderkwartier. Ter plaatse zagen politiemensen inderdaad witte rook uit het rooster komen, maar roken daarbij ook een sterke weedlucht. Zij belden bij de woning aan en de 42-jarige bewoner deed open. De man verklaarde dat de rook afkomstig was uit zijn wasdroger. De agenten bleven doorvragen, waarna de man toegaf een hennepkwekerij in zijn woning te hebben.

In de kruipruimte van de woning bleek de man een hennepkwekerij met bijna 280 planten te hebben. De planten en kweekapparatuur werden in beslag genomen. De stroom bleek buiten de meter om te worden afgetapt. De bewoner werd aangehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Belediging

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 januari werd een man aangehouden voor belediging.

Rond 05.15 uur zagen politiemensen een man over De Hof lopen. Zij zagen dat hij tegen een op de straat liggend glas schopte, waardoor het glas kapot ging. Op verzoek van de politiemensen ruimde de man de scherven op. Vervolgens liep hij verder, maar vond het nodig om Achter het Oude Stadhuis zijn middelvinger naar de politiemensen op te steken. Daarop werd de man, 26 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, aangehouden voor belediging.

Bij zijn verhoor bekende hij de belediging. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Vechtpartij

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 januari werden twee mannen aangehouden na een vechtpartij.

Rond 05.00 uur surveilleerden politiemensen op de Hof. Zij zagen dat voor een horecagelegenheid op straat werd gevochten. Zij zagen dat een 21-jarige man uit Amersfoort een 27-jarige man uit Leusden schopte en sloeg. Zij hielden daarop de 21-jarige man voor mishandeling aan.

Op aanwijzen van een getuige werd ongeveer 5 minuten daarna ook een 23-jarige man uit Amersfoort aangehouden. Ook hij was bij de mishandeling betrokken geweest. Beide verdachten werden naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Het slachtoffer liep een wond bij zijn wenkbrauw op en heeft die in het ziekenhuis laten behandelen. De politie stelt een onderzoek in.