P E R S B E R I C H T

Zaandam, 26 januari 2004

PontMeyer voert structurele kostenverlagingen door

PontMeyer, een vooraanstaande leverancier van hout en materialen voor de bouw in Nederland, wil de efficiency van de organisatie verhogen en de kosten structureel verlagen. Redenen hiervoor zijn de negatieve ontwikkelingen op de nieuwbouwmarkt voor woningen en utiliteitsbouw. Door een verdere verbetering van de efficiency van de organisatie zullen er, rekening houdend met interne herplaatsingen, 75 arbeidsplaatsen verloren gaan.

Onderdeel van de reorganisatie is het terugbrengen van de bewerkingscapaciteit van de handelsbedrijven. Als gevolg hiervan zal de bewerkingsafdeling van Van Riesen Goes te Goes worden gesloten. De productie zal worden overgebracht naar andere bewerkingslocaties, met name in Zaandam en Tilburg. Ook zullen de productielocaties van Hout Konstruktie Nederland in Goes en Tilburg worden gesloten. De productie van deze twee vestigingen zal worden ondergebracht bij de locaties in Emmeloord en Ulft. Daarnaast zullen op het hoofdkantoor van PontMeyer in Zaandam afdelingen worden samengevoegd als gevolg waarvan arbeidsplaatsen verloren gaan.

De reorganisatie zal geen gevolgen hebben voor de klanten, aangezien het maatregelen betreft die met name betrekking hebben op de productieactiviteiten en de backoffice organisatie.

De kosten van deze reorganisatie zullen ten laste van het resultaat over het boekjaar 2004 worden gebracht.

Profiel
PontMeyer N.V. is een vooraanstaande leverancier van hout en materialen voor de bouw in Nederland. Het concern heeft ruim 1400 medewerkers in dienst, verspreid over 83 vestigingen in Nederland. PontMeyer streeft ernaar een toonaangevende, innovatieve leverancier te zijn voor bouwend Nederland.

/ / / / / / /

Voor nadere informatie:
De heer drs. F.A. van Zanten / de heer J.P. Kruijer RA Telefoon: 075 - 653 62 34