Universiteit van Amsterdam

Informatica toetst de quantum mechanica


Promotie Informatica


dinsdag 27 januari 12.00 uur

Quantumcomputers maken op een slimme manier gebruik van de eigenschappen van de quantummechanica (de bits werken volgens de wetten van de quantummechanica). Een bruikbare quantumcomputer bestaat nog niet. In theorie zijn quantumcomputers veel sneller dan de klassieke computers. Hein Röhrig bekeek de eigenschappen en toepassingen van quantum query complexiteit en het verwante begrip van communicatie complexiteit. Hij stelt nieuwe cryptografische protocollen voor en nieuwe natuurkundige experimenten om de voorspellingen van de quantum mechanica te testen.

H.P. Röhrig: Quantum query complexity and distributed computing. Promotoren zijn prof. dr. H.M. Buhrman en prof. dr. ir. P.M.B. Vitányi.

De academische plechtigheden vinden plaats in de Aula van de UvA, Singel 411, Amsterdam. Meer informatie over de items in deze agenda kunt u krijgen bij de afdeling Persvoorlichting, tel. 020 - 525 2695, e-mail: persvoorlichting@uva.nl. Met vragen over plechtigheden Geneeskunde kunt u contact opnemen met AMC Voorlichting, tel. 020 - 566 2929.