Ingezonden persbericht


---

P E R S B E R I C H T


Cursus Stoppen met Roken: Pakje Kans

Stoppen in groepsverband makkelijker dan alleen

Elk jaar proberen veel mensen te stoppen met roken. Dit jaar zijn het er meer dan ooit. Ter ondersteuning start de GGD Kennemerland in samenwerking met Gezondheidsservice IJmond op dinsdag 27 januari a.s. om 19.30 uur een cursus Stoppen met Roken (methode 'Pakje Kans').
In groepsverband leert u in negen bijeenkomsten in drie maanden te stoppen, uw motivatie op peil te houden en de moeilijke momenten te doorstaan. De steun van de andere deelnemers is hierbij erg belangrijk.
Momenteel is in de winkel een START-pakket te koop: informatie over methodes die helpen bij het stoppen met roken. De cursus die de GGD aanbiedt, wordt hierin ook genoemd en scoort als één van de beste.

De cursusdata
De data van de cursus zijn 27 januari, 3, 10, 12, 17 & 24 februari, 9 & 23 maart en 13 april.
Het is belangrijk dat u alle bijeenkomsten bijwoont. De groep bestaat uit 10 tot 14 personen.
De bijeenkomsten beginnen telkens om 19.30 uur en duren ongeveer anderhalf uur. U krijgt deskundige begeleiding.

De kosten
De totale kosten, inclusief het cursusmateriaal en de consumpties, be-dragen ¤ 80 per persoon. Voor veel rokers is dat niet veel meer dan het bedrag van een maand rookwaar! Leden van Gezondheids-service IJmond krijgen 10% korting. Bij sommige verzekeringen kunt u een deel van de kosten terugkrijgen als u de cursus succesvol afrondt. Voordat u aan de cursus kunt beginnen, moet het cursusgeld binnen zijn.

Samen stoppen, meer succes
U heeft misschien allang plannen om met roken te stoppen, of u heeft al een aantal pogingen achter de rug. Stoppen met roken in groepsverband is makkelijker, dat is in de praktijk gebleken. De uitwisseling van ervaringen, de steun van medecursisten en de adviezen en tips uit de cursus kunnen u nét dat steuntje in de rug geven dat u nodig heeft om deze poging te doen slagen. Velen hebben deze cursus al met succes gevolgd. Pak uw kans en doe mee!

Deelnemers kunnen zich opgeven bij de GGD -Kennemerland te Heemskerk tel. 0251 - 257425.

Heemskerk, 13 januari 2003

---