Gemeente Eindhoven

Persbericht: 19-01-2004

Gratis bijeenkomsten mantelzorg

Creatieve Koffie

Het Steunpunt Mantelzorg Verlicht Eindhoven start dit jaar een nieuwe serie gratis bijeenkomsten: Creatieve koffie, daar neem je wat van mee op dinsdag 27 en woensdag 28 januari van 13.30 tot 15.30 uur. Deze bijeenkomsten worden gehouden in De Kroon, Kronehoefstraat 21-29 te Eindhoven.

Onder het genot van een kopje koffie of thee gezellig praten en onderwijl werken aan een creatieve activiteit. Dat is de formule van Creatieve Koffie. De drempel is laag, je hoeft niets te kunnen. Iedere keer is er een ander onderwerp. De bijeenkomsten worden door veel mantelzorgers enthousiast bijgewoond. Daarom worden alle activiteiten steeds op twee dagen gegeven zodat zoveel mogelijk personen in de gelegenheid zijn om hieraan deel te nemen.

De eerste bijeenkomst begint met Verhalen vertellen begeleid door mw. Ineke Snels. Zij neemt een scala van voorwerpen mee die waarschijnlijk bij u zeer bekend zijn en veel herinneringen en dus verhalen oproepen. Dit levert een hele bijzondere middag op met uiteenlopende en interessante verhalen van uzelf en anderen.

Deze activiteit is alleen bedoeld voor mantelzorgers. Het geven van mantelzorg verandert iemands leven vaak drastisch. Wanneer de zorgtaak intensief is en lang duurt, bestaat het gevaar dat mantelzorgers te zwaar belast worden. Daarom organiseert het steunpunt Mantelzorg Verlicht Eindhoven deze en andere activiteiten waarbij specifiek aandacht wordt gegeven aan de mantelzorger.

U kunt zich voor één van beide dagen opgeven bij het Steunpunt Mantelzorg Verlicht Eindhoven telefoon 040-2384579. U kunt hier ook terecht voor informatie over andere activiteiten voor mantelzorgers en wanneer u vragen heeft op het gebied van mantelzorg. Wij zien u graag op 27 of 28 januari!

© 2004 Gemeente Eindhoven