Waterschap Brabantse Delta


Waterschap Brabantse Delta
Postbus 5520, 4801 DZ Breda
T: 076 564 10 00
F: 076 564 10 11
E: info@brabantsedelta.nl


Dijkgraaf leest voor in Kasteel Bouvigne tijdens voorleesontbijt

Voorleesontbijt symboliseert nieuwe start van kinderdagverblijf De Blauwe Otter en waterschap Brabantse Delta

Th. van der Weijden, dijkgraaf van waterschap Brabantse Delta, verruilt op 27 januari aanstaande voor een ochtend zijn bestuurszetel voor een voorleesstoel. In het kader van het Nationale Voorleesontbijt leest hij s ochtends in de Blauwe Zaal van kasteel Bouvigne een verhaal voor aan een groep kinderen van kinderdagverblijf De Blauwe Otter.

Ik wil de maan
Hij leest voor uit het prentenboek Ik wil de maan. Dit boek is geschreven door Jonathan Emmett met illustraties van Vanessa Cabban.

Het boek gaat over een Mol die voor het eerst de maan ziet en die glinsterende bal probeert te pakken, maar dat lukt niet best. Aan het boek is in 2003 de Kiekeboekprijs toegekend.

Nieuwe start
Deelname aan dit voorleesontbijt staat symbool voor een nieuwe start van zowel kinderdagverblijf De Blauwe Otter als van waterschap Brabantse Delta. Kinderdagverblijf De Blauwe Otter aan de Jan Nieuwenhuyzenstraat in Breda (wijk Boeimeer) heeft onlangs de groepsruimte vergroot. In deze ruimte kunnen nu 12 in plaats van 9 kinderen ontvangen worden.

De fusie van de West-Brabantse waterschappen per 1 januari 2004 en de verhuizing naar het Hof van Breda het nieuwe hoofdkantoor in de Bredase wijk Heusdenhout kunnen als nieuwe start worden aangemerkt voor waterschap Brabantse Delta.

Start Nationale Voorleesdagen
Het Nationale Voorleesontbijt is de start van De Nationale Voorleesdagen die tot en met 7 februari plaatsvinden. Deze nieuwe leesbevorderende campagne is een logisch vervolg op De Nationale Voorleesdag die de afgelopen 10 jaar werd georganiseerd. De tijd is rijp om nu zelfs twaalf dagen helemaal in het teken te zetten van voorlezen.

Lezen en voorlezen is niet alleen fijn, maar ook goed voor kinderen. Het speelt een belangrijke rol in de intellectuele vorming en taalontwikkeling. En je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen. Lezen en voorlezen hebben daarom een belangrijke plaats in het dagelijks programma van het kinderverblijf. Het Nationale Voorleesontbijt is een prachtig moment om dat nog eens extra te benadrukken.
---