Provincie Zeeland


GS leest voor op nationale voorleesdag

Op dinsdag 27 januari 2004 nemen de leden van Gedeputeerde Staten van Zeeland deel aan de landelijke voorleesdag.

Vanaf 9.30 uur lezen zij voor uit een door hen gekozen boek aan peuters op peuterspeelzalen en leerlingen van het basisonderwijs. De Commissaris van de Koningin begint om 8.30 uur, waarna hij samen met de leerlingen ontbijt op school. De voorleesochtend duurt tot 10.00 uur. Daarna keren de gs-leden terug naar het provinciehuis om hun dagelijkse werkzaamheden weer op te pakken.

Commissaris drs. W.T. van Gelder leest voor op de Beatrixschool in Yerseke aan groep 1 en 2 uit het boek Gekke buren van Ingrid en Dietrich Schubert.
Provinciesecretaris mr. drs. L.J.M. Verdult is aanwezig op de Leeuwenburchschool in Middelburg en leest aan groep 6 voor uit Circus Paldini en de onzichtbare man van Rein ten Bruggenkate. Gedeputeerde J. Suurmond van milieu en financiën gaat naar de Archipelschool t Mozaïek in Oost-Souburg en vertelt een verhaal uit het boek Bij opa Pet en oma Jet van Elle van Lieshout en Erik van Os. Zowel Gedeputeerde M. Kramer van water en natuur als Gedeputeerde mr. drs. A.J.G. Poppelaars van infrastructuur en vervoer leest voor uit het boek Ik wil de Maan van J. Emmett op respectievelijk de peuterspeelzalen Bommes en De Meikever in Middelburg. Gedeputeerde drs. H. van Waveren van ruimtelijke ordening en cultuur leest ook voor uit het boek Ik wil de maan van J. Emmett maar doet dit in de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg. Zijn luisteraars zijn kinderen van het kinderdagverblijf t Kinderbolwerk. Gedeputeerde drs. G.L.C.M. de Kok van economie leest voor in peuterspeelzaal Meneer Koekepeer in Middelburg uit het boek IJsbeer zoekt een vriendje van Jane Cabrera.
Gedeputeerde G.J.R. van Heukelom van welzijn vertelt een verhaal uit het boek Lassa doet boodschappen van Esther en Kirsten Plomp op de peuterspeelzaal de Kameleon in Middelburg.
Als aandenken aan de nationale voorleesdag schenken alle gs-leden een exemplaar van hun voorleesboek aan de school of peuterspeelzaal waar ze hebben voorgelezen.

23 januari 2004, J. Christiaansen, 631396, nr. 06/2004.