Gemeente Achtkarspelen


Nieuwsberichten

27-01-2004
Nieuws over gemeentelijke belastingen

In deze beknopte informatie over de gemeentelijke belastingen zijn enkele tarieven voor het jaar 2004 vermeld. Voor de gemeentelijke belastingen ontvangt ieder huishouden in maart één aanslagbiljet voor de volgende onderdelen:

- de afvalstoffenheffing

- de rioolrechten

- de onroerende zaakbelastingen

- de 'Zalmsnip' (korting op lokale lasten)

Afvalstoffenheffing 2004
Enige weken geleden heeft ieder huishouden de nieuwe afvalkalender over 2004 in de bus gekregen en een oranje kaart met daarop informatie over de afvalstoffenheffing. Gebleken is dat deze informatie iets te summier is. Vandaar deze nadere toelichting.
De gemeenteraad heeft op 6 november 2003 de afvalstoffenheffing voor 2004 vastgesteld op 267,-- voor een gezin en op 187,20 voor een éénpersoonhuishouden. Vervolgens heeft de raad besloten de tarieven meer kostendekkend te maken, waarbij een nieuw tariefsysteem is vastgesteld voor het brengen van grof afval naar het Milieuterrein Lutkepost. Als gevolg hiervan zijn de tarieven voor de afvalstoffenheffing 2004 voor gezinnen verlaagd met 6,-- en voor éénpersoonshuishoudens met 4,20. Dit betekent dat in 2004 de afvalstoffenheffing voor een gezin 261,-- gaat bedragen en voor éénpersoonshuishouden 183,--.

Hondenbelasting
Met ingang van dit jaar is de hondenbelasting afgeschaft.

Aanslagen 2004
De aanslagen over 2004 worden eind maart verzonden.

Automatisch betalen
De aanslagen van de gemeentelijke belastingen moeten worden betaald in twee termijnen. Geeft u echter de voorkeur aan een meer gespreide betaling dan kunt u de gemeente machtigen tot automatische incasso. Dan wordt uw aanslag automatisch geïnd in acht gelijke maandtermijnen. Dit kan door de bon op de Infopagina van 27 januari in te vullen en deze voor 1 maart 2004 op te sturen naar gemeente Achtkarspelen, afdeling Belastingen, Postbus 2, 9285 ZV Buitenpost. Of u surft naar het digitale formulier 'Machtiging gemeentebelastingen' op deze website voor online aanmelden.