Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 27 januari 2004

* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
ROTTERDAM - Maandagochtend stelden politiemensen van district De Noordhoek, naar aanleiding van klachten van bewoners over stankoverlast, een onderzoek in een woning aan de Ackersdijkstraat in.
In de woning werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen van 336 planten. De hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Tegen de 21-jarige eigenaar werd proces-verbaal opgemaakt. In een woning aan het Galjoenpad werd diezelfde ochtend eveneens een hennepkwekerij aangetroffen. In de woning werd een onderzoek ingesteld op grond van de Opiumwet. Zo'n 100 hennepplanten en de apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De eigenaren, een 29-jarige Rotterdammer en een 30-jarige vrouw uit Rotterdam, werden aangehouden en later na opgemaakt proces-verbaal weer heengezonden.


* ARBEIDSONGEVAL
ROTTERDAM - Maandagochtend omstreeks half negen raakte een 26-jarige man uit Spijkenisse gewond bij een arbeidsongeval op de Merseyweg.
Het slachtoffer was samen met enkele collega's kratten graniet aan het lossen vanuit een container. De kratten werden met behulp van een vorkheftruck gelost waarbij de 26-jarige man de kratten met zijn hand geleidde.
Bij het naar buiten rijden van twee kratten op een vorkheftruck, viel één van de kratten waarna het slachtoffer met zijn gezicht tussen de containerwand en de krat klem kwam te zitten. Door GGD-personeel werd het slachtoffer overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Daar bleek dat hij verschillende fracturen in het gezicht had opgelopen.


* ONDER BEDREIGING VUURWAPEN BEROOFD
ROTTERDAM - Maandagavond omstreeks kwart voor acht werden een 32-jarige Rotterdammer en zijn 24-jarige vrouw op de Rijnvoorde beroofd.
Twee nog onbekende mannen benaderden het tweetal en bedreigden hen met een vuurwapen. Vervolgens pakten de daders de tas van de Rotterdammer af en gingen er vandoor.


* VROUW BEROOFD
ROTTERDAM - Maandagavond omstreeks half zeven werd voor een flat aan de Oostmaaslaan een 65-jarige vrouw uit Rotterdam beroofd van haar tas. Een onbekende man rukte de tas van haar schouder, waardoor het slachtoffer ten val kwam. De man ging er daarna vandoor. De vrouw werd met vermoedelijk schouderletsel voor onderzoek overgebracht naar het Havenziekenhuis.


* JONGEN VAN FIETS BEROOFD
ROTTERDAM - Een 14-jarige jongen uit Papendrecht werd maandagmiddag omstreeks half vier op het Korte Kromhout beroofd. Het slachtoffer fietste over het fietspad toen twee jongens hem aanspraken en hem, onder bedreiging van een mes, om zijn mobiele telefoon vroegen. Nadat de jongen verklaarde geen mobiele telefoon te hebben, moest hij een stukje meelopen en zijn fiets aan de daders geven die er vervolgens op het vervoermiddel vandoor gingen.


* INBREKER OP HETERDAAD BETRAPT EN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Een 26-jarige Rotterdammer werd maandagavond op heterdaad betrapt bij een inbraak aan de Middenbaan in Hoogvliet. Om even voor tien uur was er ingebroken in een computerzaak en daarbij waren twee mannen weggerend. De politie van het district Rotterdam - Zuid stelde in de omgeving een onderzoek in en trof op de Aveling een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement. De 26-jarige verdachte werd aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Een kassalade die de man bij zich had werd in beslag genomen. Een onderzoek naar de tweede verdachte wordt ingesteld.