CIMPRO B.V.


Beheer op afstand met e-mail

Breda, januari 2004. Automatiseringsbedrijf CimPro uit Breda presenteert een nieuw concept voor het uitlezen van onderstations op afstand. Met het nieuwe pakket TVIEW hoeven beheerders telemetriestations niet meer op te bellen om historische gegevens te verzamelen. Het volstaat dat het onderstation een e-mail verstuurt met de historische gegevens. Deze e-mails worden door TVIEW ontvangen uitgepakt, waarna de gelogde gegevens meteen in de historische database worden geregistreerd. Deze nieuwe werkwijze maakt het beheer zeer eenvoudig. Een modempool is niet meer nodig. Een simpele internet verbinding volstaat. Bovendien wordt er een aanzienlijke besparing gerealiseerd op belkosten..

Polling technologie
Traditioneel worden telemetriestations bij waterschappen , gemeentes , energiebedrijven etc. s'nachts opgebeld om de gelogde gegevens op te halen. Deze gegevens worden dan getransfereerd naar de historische database van het centrale beheerssysteem. Deze zogenaamde polling technologie heeft vele nadelen. Allereerst moeten meestal meerdere modems worden geïnstalleerd voor het gelijktijdig opbellen van de verschillende onderstations. Telkens als een nieuw onderstation in bedrijf wordt genomen, moet dit aan de zijde van het centrale systeem mee opgenomen worden in de belsequentie. Bij uitgebreide systemen voor meerdere onderstations kan dit zeer complex en moeilijk te onderhouden worden. Bovendien kan de telefoonrekening aardig oplopen, aangezien er zeer veel 'overhead'op de communicatieprotocollen aanwezig is. Bij het nieuwe 'pushing' concept hoeft aan de zijde van het centrale beheerssysteem gebaseerd op TVIEW alléén een internetverbinding aanwezig te zijn. De verschillende TBOX onderstations sturen op regelmatige tijdstippen een e-mail die alle historische gegevens bevat. Deze e-mail wordt door TVIEW opgevangen. De data wordt van de e-mail 'gestript'en meteen weggeschreven in een open database zoals Access of MS SQL Server.

Automatische configuratie
Het TVIEW pakket herkent vanzelf de verschillende e-mails en creëert automatisch nieuwe velden in de historische database als nieuwe TBOX onderstations in bedrijf worden genomen. Dit maakt het beheer bijzonder eenvoudig. Het volstaat dat alle TBOX onderstations de historische gegevens naar hetzelfde e-mail adres versturen om de gegevens automatisch door TVIEW te laten registeren. Het versturen van een e-mail met alle gelogde gegevens van het TBOX onderstation is een standaard functie. Hiervoor is geen programmeerkennis vereist. Bovendien is het internet een zeer grote buffer. Grote hoeveelheden data worden door het internet zelf op de correcte plaats afgeleverd.

Open technologie
De historische gegevens van TVIEW zijn meteen beschikbaar als sprekende grafieken. Op een trendgrafiek kunnen tot 8 waardes worden geregistreerd, met uitgebreide zoomfuncties. Bovendien kunnen alle gegevens meteen worden geëxporteerd naar elke ODBC compliant database. Dit maakt TVIEW zeer geschikt voor Access , MS SQL Server , Oracle enz. Tenslotte is TVIEW ook meteen beschikbaar als een webserver , zodat de historische gegevens meteen kunnen worden geanalyseerd in een browser op het netwerk. Hiervoor hoeven geen licentie kosten te worden betaald. Het aantal clients is onbeperkt.

CimPro
CimPro BV is leverancier van open besturingssystemen, bestaande uit goed integreerbare standaardproducten, gebaseerd op industriële standaarden. Een toenemend aantal leveranciers van industriële besturingssystemen conformeert zich aan deze standaarden. Hierdoor zijn steeds meer producten van verschillende fabrikaten onderling uitwisselbaar CimPro levert hard- en software, consultancy, opleidingen, technische ondersteuning en after sales. Voor de telemetriemarkt biedt het bedrijf totaaloplossingen gebaseerd op open telemetriesystemen en beheerssystemen gebaseerd op Intranet Servers. Voor de realisatie van projecten werkt het bedrijf samen met verschillende door CimPro gekwalificeerde integratoren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

De heer Marcel Laes, General Manager CimPro BV
Smederijstraat 2, 4814 DB Breda
Postbus 3196, 4800 DD Breda

Telefoon (076) 531 77 88
Fax (076) 531 77 99
E-mail mlaes@cimpro.com
Web www.cimpro.com