Politie Groningen

Persberichten dinsdag 27 januari 2004

provincie Groningen, 27-01-2004 -

Groningen: kordaat optreden jongen voorkomt erger
Twee jongens, een 17-jarige jongen uit Kornhorn en een 17-jarige jongen uit Rasquert zijn licht gewond geraakt na een verkeersongeval op de Oosterhamrikbaan. Beide jongens waren via de Pop Dijkemaweg en een trap bij de Oosterhamrikbaan gekomen en wilden zij via het trottoir de rijbaan oversteken. Hierbij zag de jongen uit Rasquert een naderende lijnbus uit de richting van het Kardingerplein over het hoofd. De Kornhorner zag op het laatste moment de bus wel aankomen rijden. Hij kon zijn leeftijdsgenoot nog net bij de jas pakken en van de rijbaan trekken. Desondanks vond wel een aanrijding plaats tussen de jongens en de bus. Beiden vielen door de botsing op het trottoir. De jongen uit Rasquert liep een forse schaafwond aan het been en enkele kneuzingen op. De kordate Kornhorner hield aan de aanrijding een buil op het hoofd over. Zij werden voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht, maar mochten na behandeling het ziekenhuis verlaten. Door het resolute optreden van de Kornhornse jongen is erger letsel voorkomen. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: politie houdt man aan na steekincident
De politie heeft maandagavond een 40-jarige man uit Eelde aangehouden voor zware mishandeling en de Wet Wapens Munitie. De verdachte wilde een fiets verkopen aan een 21-jarige man uit Groningen. De Stadjer zag echter dat het zijn eigen fiets betrof, die even tevoren was gestolen. Hierop maakte hij kenbaar dat het zijn fiets was, waarna een woordenwisseling ontstond. Een 24-jarige man uit Groningen kreeg het gesprek tussen beide mannen mee. Hij besloot zijn plaatsgenoot te helpen. Hierop trok de verdachte een mes en stak hij de 24-jarige Stadjer in zijn hand. Hierop fietste de Eeldenaar weg, maar kon hij op grond van een signalement op het Gedempte Zuiderdiep worden ingerekend. Bij de verdachte troffen de politieagenten een mes aan. Dit voorwerp werd samen met de fiets in beslag genomen. De Drent werd ingesloten. Hij zal worden gehoord. Beide Stadjers doen aangifte. De jongen met de steekwond moest zich onder doktersbehandeling stellen.

Groningen: Stadjer aangehouden na poging inbraak
Op de Pleiadenlaan heeft de politie maandagnacht een 45-jarige man uit Groningen aangehouden voor poging tot inbraak. De politie reageerde op een inbraakalarm bij een benzinestation aan de Pleiadenlaan. De agenten zagen dat de ruit van de toegangsdeur was ingeslagen. Bij een nader onderzoek rondom het tankstation troffen de dienders de Stadjer aan. De man had nog een steen in zijn handen. Hij werd ingerekend en ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord.

Groningen: Stadjer met gestolen brommer aangehouden
De politie heeft maandagnacht in de Akkerstraat een 38-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van diefstal of verduistering. Politieagenten troffen de Stadjer in een brandgang aan bij een scooter waarvan het stuurslot geforceerd was. De man zette het op een lopen bij het zien van de dienders. Hij kon na een korte achtervolging worden achterhaald. De politie verdenkt de Stadjer ook van twee woninginbraken in de Westerbinnensingel, die maandagmiddag zijn gepleegd. De verdachte werd vlak na de inbraken door buurtbewoners in een brandgang in de Jan Lutmastraat aangetroffen. Hij was daarbij in het bezit van een tas, die afkomstig was uit een woning aan de Westerbinnensingel. Ook stond, een fiets afkomstig uit een tweede woning in de Westerbinnensingel, bij de inbreker. De man trok vervolgens een mes, waarna hij kon ontkomen aan de buurtbewoners. De verdachte is ingesloten. Hij zal worden gehoord. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: politie houdt straatrover aan
Op de Beren heeft de politie maandagnacht een 18-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal geweld. De verdachte benaderde op de Beren een 26-jarige man en een 17-jarige jongen, beiden uit Groningen, op een verbaal agressieve wijze. Hierop eiste hij geld van de 26-jarige. Hij beweerde daarbij in het bezit te zijn van een vuurwapen. Het slachtoffer gaf te kennen dat hij uit zijn woning zijn pinpas zou pakken om vervolgens geld te pinnen. Hierop kwam de politie ter plaatse en kon de straatrover worden ingerekend. Hij is ingesloten. De Stadjer wordt ook verdacht van een tweede beroving, die hij dezelfde nacht in de Padangstraat heeft gepleegd. De verdachte had hierbij een 20-jarige man uit de stad beroofd van een klein geldbedrag. De politie trof na fouillering van de straatrover het geldbedrag bij hem aan. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een vuurwapen. Het geld werd in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in. Hij zal vandaag worden gehoord.