AutoRai

27-1-2004

Volkswagen presenteert olympisch team

Volkswagen presenteert van maart tot juli 2004 vijf aantrekkelijke olympische actiemodellen. Van de Lupo, Polo, Bora Limousine, Touran en Passat komen tijdelijk speciale Athene-uitvoeringen op de markt, die tegen een zeer sportieve meerprijs zeer compleet zijn uitgerust.

Alle olympische actiemodellen zijn vanaf heden bestelbaar en staan begin maart bij de Volkswagen-dealer in de showroom.

Alle Volkswagen olympische actiemodellen bieden meeruitvoeringen tegen een aantrekkelijke meerprijs. Het voordeel voor de consument kan oplopen tot ruim 3.500 euro. De Athene-pakketten betreffen zowel interieur als exterieur en omvatten tevens diverse veiligheids- en comfortvoorzieningen.

Lupo Athene
Het pakket voor de Lupo Athene biedt aantrekkelijke extras als elektrische ramen voor, centrale deurvergrendeling, Easy Entry, in hoogte verstelbare voorstoelen, colorpakket, Athene bekleding, voetmatten, speciale achterlichten en 14velgen met speciale wieldoppen. De totale waarde van het pakket bedraagt 1.265 euro, de consument betaalt slechts 250 euro. De prijs van de Lupo Athene begint bij 12.415 euro voor de 1.4 benzine (60 pk/44kW).

Polo Athene
De Polo Athene biedt bovenop de royale standaarduitrusting (onder meer boordcomputer, voor- en zijairbags, ABS en stuurbekrachtiging) aantrekkelijke extras als Climatic, elektrische ramen, centrale deurvergrendeling, Easy Entry, in hoogte verstelbare voorstoelen, colorpakket, Athene bekleding, speciale achterlichten, brede banden 185/60 R14 en speciale wieldoppen. De totale waarde van deze extras bedraagt 2.525 euro, de consument betaalt slechts 495 euro. De Polo Athene is leverbaar vanaf 14.975 euro voor de 1.2 16V benzine (65pk/48kW).

Touran Athene
Ook de Touran kent uiteraard al een royale standaarduitrusting (centrale vergrendeling met afstandsbediening, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels, cruise control, boordcomputer, voor-, zij- en hoofdairbags en Elektronisch Stabilisatie Programma ESP), maar de Touran Athene doet daar nog een schepje bovenop met Climatic, zwarte dakreling en bagageruimteafdekking. De waarde van deze extras bedraagt 2.095 euro. De prijs voor de klant bedraagt 495 euro. De Touran Athene begint bij een 1.6 (102 pk/75kW) voor 24.490 euro.

Bora Limousine Athene
Iedere Volkswagen Bora is standaard uitgerust met onder meer elektrische raambediening vóór, voor- en zijairbags, boordcomputer, cruise control, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels en een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel. Het actiepakket van de Bora Limousine Athene breidt dit uit met 16 lichtmetalen velgen Brands Hatch, middenarmsteun vóór, chroompakket, colorpakket, klein lederpakket, in hoogte verstelbare voorstoelen, Athene bekleding en bekerhouders voor en achter. De waarde van deze extras bedraagt 2.425 euro, de klant betaalt voor dit Athene-actiepakket 895 euro. Er is een Bora Limousine Athene vanaf 23.340 euro voor de 1.6 16V (105 pk/77kW).

Passat Athene en Athene Sport
De Athene-versie van de Passat kent twee varianten; te weten een Passat Athene en de Passat Athene Sport. Het pakket van de Passat Athene bevat onder meer Climatronic, lichtmetalen velgen 15 Wellington, chroompakket, Park Distance Control, middenarmsteun vóór, regensensor, automatisch dimmende binnenspiegel en in hoogte verstelbare voorstoelen met lendensteun. De waarde van de extras bedraagt 3.925 euro, de meerpijs bovenop de vanafprijs van 27.510 euro (voor een 1.6 102 pk/75kW) bedraagt 595 euro. Het actiepakket van de Passat Athene Sport bevat xenonverlichting, lichtmetalen velgen 16 Road America, chroompakket, luidsprekers, middenarmsteun voor, sportonderstel, sportstoelen, klein lederpakket, aluminium inleg, in hoogte verstelbare stoelen met lendensteun. De waarde van dit pakket bedraagt 5.880 euro, de pakketprijs voor de Passat Athene Sport bedraagt slechts 1.995 euro. Bij dit olympische actiemodel begint het aanbod bij de 2.0 20V (130 pk/96 kW) voor 30.940 euro.

Olympische steden
Iedereen die in de actieperiode van maart tot juli 2004 een nieuwe Volkswagen koopt, maakt allereerst kans op één van de stedentrips naar vijf voormalige olympische steden die iedere maand worden verloot. Bovendien dingen alle kopers automatisch mee naar het arrangement naar Athene ten tijde van de Olympische Spelen.