Gemeente Berkel en Rodenrijs


B&W journaal

week 05, 2004

Bezwaarschrift Rijksbijdrage WIN (Wet Inburgering Nieuwkomers) In de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders van 20 januari j.l. is besloten om namens het college bezwaar aan te tekenen tegen het besluit van de Minister van Vreemdelingenzaken en Integratie inzake de Rijksbijdrage inburgering nieuwkomers 2004. Hierin zijn de bijdragen voor educatie en maatschappelijke begeleiding meer dan gehalveerd. De gemeente Berkel en Rodenrijs ontvangt jaarlijks een bijdrage vanuit het Rijk ter financiering van de uitvoering van de Wet Inburgering nieuwkomers. Voor 2004 is deze bijdrage meer dan gehalveerd. Op advies van de VNG tekent het college van B&W bezwaar aan tegen dit besluit. De VNG heeft zelf al op 1 december protest aangetekend tegen de voorgenomen bezuinigingen maar dit heeft tot op heden niets opgeleverd.

Beheerplan Wegen
Het college van Burgemeester en Wethouders heeft ingestemd met het Beheerplan Wegen 2003-2007. De gemeente heeft aangegeven een grote verantwoordelijkheid te hebben bij het in stand houden van de openbare voorzieningen. Hiervoor is inzicht in de kwaliteit van deze voorzieningen noodzakelijk. Met dit inzicht is het mogelijk aan te geven welke investeringen op korte, middellange en lange termijn noodzakelijk zijn.
Het CROW (kenniscentrum voor verkeer, vervoer en infrastructuur) heeft in 2001 een hernieuwde systematiek ontwikkeld voor wegbeheer. Deze systematiek is inmiddels de landelijke standaard voor het toetsen en bepalen van de beheerskosten van de weginfrastructuur. In de voorjaarsnota 2003 is op basis van de CROW methode aangegeven welke wegen de komende jaren hersteld moeten worden en welke investeringen hiermee gemoeid zijn. Deze budgetten zullen worden aangewend voor de oudste delen van Berkel en Rodenrijs, omdat daar de toestand van de wegen het slechtst is.

Laatste wijziging: 27 januari 2004
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs