Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nationaal ICT Event 2004 van start!

Woerden/Utrecht 27 januari 2004

Vandaag is het Nationaal ICT Event 2004 officieel van start gegaan met het lanceren van de website. In het Nationaal ICT Event worden de belangrijkste e-business en ICT-gerelateerde awards samengebracht met een inhoudelijk dagprogramma rond innovatieve ICT-toepassingen. Vanaf deze week start de inschrijving voor de verschillende award-categorieën. Het Nationaal ICT Event vindt plaats op dinsdag 18 mei 2004 in Media Plaza te Utrecht.

In het Nationaal ICT Event worden de belangrijkste e-business en ICT-gerelateerde prijzen uitgereikt: de Broos van Erp Prijs van het Ministerie van Economische Zaken, de Nationale ICT Awards, de ICT Publieksprijs en de ICT Personality Award.

Vanaf vandaag kunnen zowel ICT-gebruikers als -aanbieders zich aanmelden voor één van de eerste vier awardcategorieën via de website www.ictevent.nl. De ICT Personality wordt gekozen door de leden van de hoofdjury, de ICT Publieksprijs door middel van een openbare online stemming.

De inschrijvingen sluiten op 17 maart 2004. Daarna beoordeelt een deskundige vakjury de inzendingen. Op 22 maart worden de genomineerden bekend gemaakt.

Tijdens het Nationaal ICT Event zal overdag in een inhoudelijk programma tal van succesvolle ICT-toepassingen worden gepresenteerd en besproken. De genomineerden in de verschillende categorieën presenteren zich die dag voor jury en publiek in een laatste en beslissende ronde. Op het Netwerkplein zullen diverse activiteiten plaatsvinden, waarin de bezoekers van het dagprogramma actief kunnen participeren.

De uiteindelijke winnaars krijgen 's avonds op een feestelijke gala-avond voor genodigden hun award uitgereikt.

Het Nationaal ICT Event heeft als doel het gebruik van ICT-toepassingen te stimuleren en een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat rond ICT en e­business in Nederland. Het evenement verbindt daarbij tal van organisaties en personen, die actief betrokken zijn bij de ontwikkeling van ICT en ICT-toepassingen. Vele prominenten uit bedrijfsleven en overheid steunen het Nationaal ICT Event en participeren in de hoofdjury.

Winnaars van het Nationaal ICT Event 2003 waren:

Howards Home - Broos van Erp Prijs

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. - ICT Boardroom Award

Amsgate Internet Projecten - ICT Company Award

Kender Thijssen- ICT Publieksprijs

Joop van Lunteren (ex-topman van de Belastingdienst) - ICT Personality Award

Het Nationaal ICT Event is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken, Nederland~ICT en Media Plaza en wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de partners VNU Business Publications en VNU Exhibitions en wordt mogelijk gemaakt door Computer Associates, HP, LogicaCMG, Oracle en PinkRoccade.

Meer informatie over de het Nationaal ICT Event is te vinden op www.ictevent.nl

Met vriendelijke groet,

Nederland~ICT

Postbus 401

3440 AK Woerden

Tel. 0348 - 49 36 36

Fax. 0348 - 48 22 88

www.nederlandict.nl