Ingezonden persbericht


Ingram Micro gaat netwerkoplossingen D-Link distribueren

Succesvolle samenwerking in België uitgebreid naar Nederlandse markt

Rotterdam/Nieuwegein, 27 januari 2004 - D-Link, leverancier van netwerkoplossingen, heeft een distributieovereenkomst voor Nederland gesloten met Ingram Micro, Nederlands marktleider in full-service distributie van technologieproducten en -diensten. Ingram Micro zal het volledige portfolio van D-Link-netwerkproducten gaan leveren aan een breed bestand van resellers. De oplossingen van D-Link vormen een goede aanvulling op het bestaande aanbod van de Networking Services-divisie van Ingram Micro.

D-Link werkt in België al succesvol samen met Ingram Micro. Mede op basis van de eerder behaalde verkoopresultaten heeft het bedrijf besloten deze samenwerking ook in Nederland op te zetten. Marcel Visser, General Manager Benelux van D-Link: "Ook in Nederland zoeken we naar partners die zowel de netwerkmarkt als de retailmarkt goed kennen en in beide markten een sterke positie hebben. Ingram Micro is zo'n partij en combineert diepgaande marktkennis met een kwalitatief productportfolio en een breed bestand van resellers. Via zijn partners levert Ingram Micro aan zowel het retailkanaal als het enterprise-segment."

"Het brede portfolio van D-Link, bestaande uit zowel een zakelijk aanbod als consumentenproducten, vormt een perfecte aanvulling op ons huidige aanbod. Door de expertise en kennis van onze gecertificeerde engineers kunnen we onze resellers bovendien optimaal ondersteunen bij de implementatie van D-Link-oplossingen", zegt Mabel Hijzelendoorn-De Vries, Business Unit Manager Networking Services bij Ingram Micro. "Ook bij de service providers waarmee we samenwerken, is sterke behoefte aan kwalitatieve netwerkoplossingen met een uitgebalanceerde prijs/prestatieverhouding. Wij leveren gebundelde oplossingen, bijvoorbeeld bestaande uit internettoegang in combinatie met een modem of een router. Zowel thuisgebruikers als zakelijke klanten willen zelf kiezen welk product ze inzetten."

Over Ingram Micro, Inc.
Als een belangrijke schakel in de technologische value chain creëert Ingram Micro verkoop- en winstgevendheid-opportunities voor leveranciers en resellers door logistieke services, technische support, financiële services en unieke marketingprogramma's, en door productaggregatie en distributie. De organisatie bedient 100 landen wereldwijd en genereerde $22,5 miljard in boekjaar 2002. Bezoek www.ingrammicro.nl / www.ingrammicro-europress.com.

Over D-Link
Sinds de oprichting van D-Link in 1986 heeft het bedrijf zich gericht op de ontwikkeling en productie van hoogwaardige netwerkoplossingen die het bedrijf tegen een concurrerende prijs op de markt brengt. Door een scherpe focus op de eisen en wensen van zijn klanten heeft D-Link een toonaangevende positie weten te verwerven met producten die wereldwijd worden ingezet. D-Link is in Europa actief in 17 landen en beschikt wereldwijd over 47 vestigingen. D-Link ontwikkelt en produceert een brede reeks van producten voor LAN's, WAN's en mobiele netwerken. Meer informatie is beschikbaar op www.dlink-benelux.com.