Gemeente Hoogeveen


---

Maandag 26 januari 2004

Feestelijke uitreiking Kroonzegel 2003 in burgerzaal gemeentehuis

In de burgerzaal van het gemeentehuis in Hoogeveen is vanavond de uitreiking van de Kroonzegel 2003. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. Rond negen uur reikt wethouder Wietze van der Zwaag de Kroonzegel 2003 uit.

De Kroonzegel

De Kroonzegel is een jaarlijkse leefbaarheidprijs van Buurtbeheer. Deze prijs wordt uitgereikt aan bewonersgroepen die zich het afgelopen jaar hebben ingezet voor het verbeteren van de leefbaarheid in een straat, buurt, wijk of dorp. Dit jaar hebben zich in totaal dertien kandidaten aangemeld.

Winnaars categorieën

De strijd om de Kroonzegel bestaat uit drie categorieën. Dat zijn de categorieën

* ouderen en seniorencomplexen

* bestaande bouw

* nieuwe aanleg/projecten

De winnaars van deze categorieën zijn inmiddels bekend. Dat zijn:
* Ouderen en seniorencomplexen: cliëntenraad woonzorgcentrum Olden Kinholt Vrijwilligers zetten zich al 25 jaar in om het de bewoners van Olden Kinholt naar de zin te maken.

* Bestaande bouw: werkgroep de Pelikaan. Deze werkgroep organiseert activiteiten in het buurthuis en heeft zich ingezet voor het opknappen van het buurthuis.

* Nieuwe aanleg en projecten: werkgroep De Waring. De werkgroep heeft zich aangemeld met de inrichting van speelplaats 't Kraaiennest. Een speelplaats voor jonge en opgroeiende kinderen in Kattouw.

Deze winnaars ontvangen EUR 250,00 en krijgen een plaquette die in de straat of bij het project wordt opgehangen. Het geld mag naar eigen inzicht worden besteed, in overleg met het wijkteam Buurtbeheer.

Deze drie winnaars strijden uiteindelijk om de hoofdprijs: de Kroonzegel 2003, met een extra bedrag van EUR 250,00. Welke groep dat is, wordt vanavond bekend gemaakt.

Behalve de uitreiking van de Kroonzegel, is er ook een presentatie van Politie Drenthe over het School Adoptieplan. Een project voor alle basisscholen in Hoogeveen.

© Copyright Gemeente Hoogeveen