Gemeente Berkel en Rodenrijs


Kennisgeving Wet Milieubeheer

Beschikking

Algemeen
Bedrijven die nadelige gevolgen voor het milieu en/of overlast (hinder) kunnen veroorzaken, kunnen op grond van de Wet milieubeheer een vergunning nodig hebben. Deze vergunning moet in veel gevallen worden aangevraagd bij de gemeente. De procedure voor het behandelen van de aanvraag bestaat uit twee stappen: het opstellen van een ontwerp van de vergunning (ontwerpbeschikking) en vervolgens het verlenen van de vergunning (beschikking).

Onderwerp
Burgemeester en Wethouders van Berkel en Rodenrijs hebben op 5 juni 2003 een aanvraag om vergunning op grond van de Wet milieubeheer ontvangen. Het gaat om een aanvraag van L. J. van den Akker om een revisievergunning voor het veranderen van de inrichting aan de Kleihoogt 11 A te Berkel en Rodenrijs.

Ten opzichte van de vigerende vergunning(en) worden de volgende veranderingen aangevraagd:

- De bestaande varkenshouderij wordt beëindigd
- Vergunning wordt gevraagd voor een agrarisch loonbedrijf met daarnaast een kleinschalige paardenhouderij en schapenfokkerij.

Burgemeester en Wethouders van Berkel en Rodenrijs hebben op grond van de artikelen 8.2, 8.8 en 8.10 van de Wet milieubeheer besloten de gevraagde vergunning te verlenen. Aan de vergunning zijn voorschriften verbonden ter bescherming van het milieu.

Inzage
U kunt de beschikking, de aanvraag en de overige van belang zijnde stukken van 29 januari 2004 tot en met 10 maart 2004 op de volgende plaatsen inzien:

- de secretarie van de gemeente Berkel en Rodenrijs, Raadhuis-laan 1 te Berke-l en Rodenrijs (op werkda-gen van 8.30 uur tot 13.00 uur);
- het kantoor van de DCMR Milieudienst Rijnmond, 's-Gravelandse-weg 565 te Schiedam op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur.

Na telefonische afspraak kunnen de stukken gedurende deze periode ook buiten bovengenoemde tijden worden ingezien in het gemeentehuis van Berke-l en Rodenrijs (tele-foonnummer 010 - 5140 700) en in het kantoor van de DCMR (telefoonnum-mer 010 - 2468 621).

Beroep
Binnen zes weken na de begindatum van terinzagelegging van de beschikking kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld door:

- degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking;

- de adviseurs die advies hebben uitgebracht over het ontwerp van de beschikking;

- belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking.

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De beschikking wordt van kracht na afloop van de beroepstermijn, tenzij gedurende die termijn naast een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Een dergelijk verzoek moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De beschikking wordt niet van kracht voordat op het verzoek is beslist.

Wij wijzen erop dat zowel voor het instellen van beroep als voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening griffierechten verschuldigd zijn.

Indien voor het veranderen van de inrichting tevens een bouwvergunning is vereist, wordt de beschikking niet eerder van kracht dan nadat de gemeente de bouwvergunning heeft verleend.

Inlichtingen
Voor informatie over de aanvraag en de beschikking kunt u zich wenden tot de heer V.C. t Hart van de DCMR, telefoonnummer (010) 2468 655.

Voor vragen over de procedure en terinzagelegging en voor kopieën (tegen betaling) van de ter inzage gelegde stukken kunt u contact opnemen met het bureau Documentaire Informatievoorziening van de DCMR, telefoon (010) 246 8621.

Laatste wijziging: 27 januari 2004
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs