Ministerie van Defensie


---


---

foto: De twee opvarenden zwaaien naar de helikopter (foto Koninklijke Marine)

Succesvolle redding dankzij vereende krachten

27-1-2004 11:21:00

Een soepele samenwerking tussen de Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba, de Koninklijke Marine en de landsdiensten van Aruba heeft maandag (26 januari) tot een succesvolle reddingsoperatie geleid. Twee oudere heren die waren gaan vissen werden zo'n 35 mijl ten westen van Aruba per helikopter van boord gehaald, nadat zij de avond ervoor met hun bootje in de problemen waren geraakt.

De mannen waren rond vijf uur s ochtends gaan vissen bij Barra. Toen ze tegen het vallen van de avond nog niet terug waren, sloeg de zoon van een van hen alarm. Een zoektocht door een inshore van de Kustwacht en de Sigfied Edmundis van de SARFA bleef zonder resultaat. Bij het krieken van de dag werd een Orion P3C maritiem patrouillevliegtuig van de Koninklijke Marine ingezet. Om iets over half elf had het toestel beet.

Onmiddellijk werd ook het stationsschip van de Koninklijke Marine, Hr.Ms. Van Galen, naar de aangegeven positie gedirigeerd. Tegen half een hees AS355 helikopter van de kustwacht de twee opvarenden aan boord en bracht hen over naar het ziekenhuis in Oranjestad. Voor zover bekend maken beiden het goed.
foto: De vermisten worden aan boord van de helikopter gehesen (foto Koninklijke Marine)