Ministerie van Defensie


---


---

Koninklijke Landmacht wint Network Centric Warfare Award 2004.

26-1-2004 16:53:00

Tijdens een symposium over Network Centric Warfare in Washington D.C. heeft de Koninklijke Landmacht (KL) een belangrijke prijs in ontvangst mogen nemen. Het Amerikaanse Institute for Defence and Government Advancement loofde in vier categorieën een prijs uit, waarvan één voor het beste NCW-programma of initiatief van een coalitiepartner.

De KL had in deze categorie het nieuwe mobiele communicatienetwerk voor land- en luchtmacht TITAAN voorgedragen, waarbij ook de vernieuwende manier van projectvoering bij het C2 Support Centre in Ede werd aangegeven. Met deze inzending wist de landmacht diverse andere genomineerden achter zich te laten, Zweedse en Noorse initiatieven kregen een eervolle vermelding.

Michael Levenberg, de directeur van IDGA, stelde dat de winnaars de absolute koplopers in hun diverse categorieën zijn en dat zij zonder twijfel een standaard zetten voor de verdere implementatie van het gedachtegoed rond NCW in de strijdkrachten van de coalitie. Luitenant-kolonel Ivo de Jong, plaatsvervangend commandant van het C2SC, nam de prijs in ontvangst uit handen van John Garstka, de grondlegger van de NCW-gedachte. In zijn dankwoord benadrukte De Jong dat de prestatie om TITAAN in achttien maanden van idee tot implementatie in Kaboel te brengen, een inspanning van velen in de landmacht is geweest en dat ook de rol van de industrie niet onvermeld mag blijven.