Politie Zuid-Holland-Zuid

27/01 Ochtend Dordrecht en Zwijndrechtse waard

27-01-2004 - Persberichten District I

FRANSEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Twee personen zijn aangehouden. In de nacht van maandag op dinsdag 27 januari reden deze 33-jarige Fransman en een 35-jarige Francaise over de A16. De man bleek een blok van ongeveer 100 gram heroïne in zijn onderbroek te hebben verstopt. Beide personen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

GELDBUIZEN GESTOLEN
DORDRECHT- In een café aan de Vriesestraat is ingebroken. In de nacht van zondag op maandag 26 januari of in de ochtend of middag van 26 januari werd de deur geforceerd. Vervolgens werd een tussendeur verwijderd. Uit de gokkasten in het café werden de geldbuizen met een paar honderd euro weggenomen.

DIEF OPGEPAKT
ZWIJNDRECHT- Een 32-jarige man uit Spanje is opgepakt voor winkeldiefstal. Op maandagmiddag 26 januari zag een beveiligingsmedewerker dat twee mannen spullen hadden gestolen bij een winkel aan het Hof van Holland. Vervolgens legden de mannen de spullen in de auto en vertrokken. De politie ging posten bij de auto. Zij zagen hierin kledingstukken liggen met de alarmlabels eraan. Na enige tijd verscheen de Spanjaard. Hij werd aangehouden. De man had een busje pepperspray bij zich. De andere verdachte is niet meer aangetroffen.

AUTO-INBREKER AANGEHOUDEN
ZWIJNDRECHT- Een 29-jarige man uit Dordrecht is aangehouden. Naar aanleiding van een melding ging de politie in de nacht van maandag op dinsdag 27 januari naar de Jan van Nassaustraat. Enkele personen zouden zich daar verdacht gedragen. De politie trof een auto aan die net doorzocht was. Even later zag ze een man fietsen die aan het signalement dat de melder had opgegeven, voldeed. De man had een tas bij zich met daarin onder meer auto-radios en cds. Hierop werd de man aangehouden en ingesloten. Er werden geen andere personen meer aangetroffen.

GRAFFITI
DORDRECHT- Een 13-jarige jongetje uit Dordrecht is aangehouden. Toen de politie op maandagavond 26 januari op de Zeehavenlaan surveilleerde, zagen zij het jongetje een hekwerk met verf bekladden. Het jongetje moest mee naar het politiebureau.