Politie Amsterdam-Amstelland

27-1-2004. Maandagavond even na zes uur hebben vier onbekende mannen een gewapende overval gepleegd op een supermarkt aan de Willem de Zwijgerlaan. Daarbij werd een aantal malen geschoten, maar niemand raakte gewond. De daders zijn voortvluchtig. Rond zes uur kwamen de mannen de winkel binnen. Zij bedreigden personeel en klanten met een vuurwapen en messen en eisten geld. Om hun eis kracht bij te zetten loste de overvaller met het vuurwapen een aantal schoten, waarbij niemand gewond raakte. Na een worsteling met één van de klanten verloor een overvaller zijn mes. De mannen verlieten zonder buit de supermarkt. Zij zijn in een donkere auto weggereden in de richting van de Jan van Galenstraat.

---

Hardleerse automobilist twee keer de klos

27-1-2004. Vannacht controleerden agenten een 33-jarige automobilist toen zij zagen dat de uitlaat van diens auto loshing en over het wegdek sleepte. De man kon geen geldig rijbewijs tonen en kreeg een proces-verbaal. Bovendien werd hem verboden verder te rijden. Groot was de verbazing toen de dienders de chauffeur enige tijd later weer tegenkwamen, rijdend in zijn defecte bolide. Hij werd opnieuw aan de kant gezet en gecontroleerd. De agenten constateerden dat de man alcohol gedronken had, waarop hij werd gearresteerd. Op het bureau bleek dat de man de dienders eerder al voor het lapje had gehouden. Hij bleek een valse naam opgegeven te hebben en had helemaal geen rijbewijs. Tegen de man is een lijvig proces-verbaal opgemaakt en zijn auto ligt voorlopig aan de ketting.

---

Vandalen gearresteerd

27-1-2004. Maandagmiddag arresteerden agenten vijf jongens van 14 en 15 jaar, die kort daarvoor vernielingen hadden gepleegd rond het Museumplein. Zij hadden met stenen gegooid en fietsen vernield. Daarbij waren een aantal ruiten van kantoorpanden gesneuveld. Getuigen zetten politiemensen op het spoor van de voortvluchtige vandalen. In de Johannes Vermeerstraat werden de vijf getraceerd en ingerekend.
---

Arrestaties na overval wasserette

27-1-2004. Maandagmiddag rond kwart over twaalf heeft de politie drie Armeniërs gearresteerd na een gewapende overval op een wasserette in Amsterdam Oud-West. Bij de overval werd een medewerker met een vuurwapen geslagen. De drie verdachten zijn inmiddels in verzekering gesteld.

Twee mannen deden zich voor als klant toen ineens een vuurwapen werd getrokken. Een medewerker van de wasserij werd weggeduwd en met het wapen geslagen. Daarna doorzochten de overvallers de zaak. Met medeneming van een nog onbekend geldbedrag renden de mannen naar buiten en stapten in een gereedstaande auto. Hierin zat een derde dader. De gewaarschuwde politie traceerde de auto met de drie mannen op een parkeerterrein aan de Sara Burgerhartstraat. Daar werden de verdachten gearresteerd.

---

Overvaller bakkerij gearresteerd

27-1-2004. Maandagmiddag rond kwart over vier werd een 18-jarige jongen door een bakker aangehouden tijdens een gewapende overval op zijn bakkerij. Er raakte niemand gewond. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld.

Een jongeman kwam de bakkerij binnen en haalde een vuurwapen tevoorschijn. Hij bedreigde een personeelslid en eiste geld. Waar de overvaller niet op had gerekend was de actie van de achterin de zaak aanwezige bakker. Deze wist de overvaller naar de grond te werken. Hij ontwapende de verdachte en hield hem onder controle tot de gewaarschuwde politie arriveerde. De overvaller werd overgenomen en het vuurwapen werd in beslag genomen. Saillant detail in deze zaak is dat de bakker vorig jaar twee keer werd overvallen. De nu gearresteerde overvaller werd door een medewerker herkend als de man die vorig jaar ook twee keer had toegeslagen. In het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV Noord-Holland is onlangs aandacht geweest voor de eerste twee overvallen.
---