Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Kamervragen

2030403780

Vragen van de leden Bussemaker en Depla (beiden PvdA) aan de minister van SZW over ouderen die mogelijk in de WAO belanden als gevolg van het afschaffen van VUT en prepensioen

Vraag 1
Kent u het bericht dat uit onderzoek blijkt dat 60% van de werkgevers erop rekent dat oudere werknemers in de WAO belanden als regelingen voor het vroegpensioen verdwijnen?

Antwoord 1
Ja.

Vraag 2
Kunt u aangeven waar de uitkomsten van dit onderzoek op zijn gebaseerd?

Antwoord 2
De uitkomsten zijn gebaseerd op de PensioenSurvey 2003-2004, een onderzoek dat Achmea en PricewaterhouseCoopers tweejaarlijks uitvoeren.

Vraag 3
Deelt u de uitkomsten van het onderzoek? Zo neen, waarom niet?

Antwoord 3
Het onderzoek gaat in op de vraag of oudere werknemers indien zij niet meer in de vut zouden gaan, dan in de WAO zouden komen. In het onderzoek worden slechts meningen van ondervraagde werkgevers gepresenteerd. 60% van de ondervraagde werkgevers is van mening dat het afschaffen van vervroegde pensionering leidt tot meer WAO-instroom. In reactie hierop kan ik meedelen dat het kabinet niet voornemens is maatregelen te treffen om (zoals het onderzoek suggereert) het vroegpenisoen te laten verdwijnen. Het kabinet zal slechts regelingen voor vervroegde uittreding niet meer fiscaal faciliëren. In relatie tot de WAO is het zo dat verwacht kan worden dat een deel van de werknemers die doorwerken tot hun 65e, arbeidsongeschikt zal worden. Indien meer werknemers doorwerken tot hun 65e jaar, dan zullen er in absolute zin meer personen uit deze leeftijdscategorie in de WAO terecht komen. Dit is een direct gevolg van het feit dat er meer verzekerden in deze leeftijdscategorie zijn. De mening van de ondervraagde werkgevers dat de WAO-instroom stijgt indien er meer personen in deze leeftijdscategorie werken is vanuit die optiek dus wel te begrijpen, maar ik plaats daarbij nadrukkelijk de volgende kanttekening. Negatieve beelden over oudere werknemers overheersen als het gaat om ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid, productiviteit, arbeidskosten, inzetbaarheid, kwalificaties, flexibiliteit, mobiliteit en noodzakelijke werkaanpassingen. Ze domineren de inschatting van risico's die werkgevers denken te lopen. Uit het eindrapport van de Taskforce Ouderen en Arbeid blijkt daarentegen dat veel negatieve beelden onjuist zijn. Oudere werknemers zijn nauwkeurig en stipt, klantvriendelijk en flexibel en beslist niet minder productief dan jongeren. Toch is jong nog steeds de norm op de arbeidsmarkt. En daarom is er mij veel aan gelegen de arbeidsdeelname van ouderen te verhogen. Ik zal binnenkort het kabinetsstandpunt met

betrekking tot de aanbevelingen vande Tasforce Ouderen en Arbeid toezenden aan de Tweede Kamer.

Vraag 4
Beschikt u over andere gegevens die de uitkomsten van dit onderzoek kunnen ondersteunen dan wel ontkrachten? Zo ja, welke gegevens zijn dit?

Antwoord 4
Neen.

Vraag 5
Kunt u aangeven in welke sectoren volgens het onderzoek ouderen het meest in de WAO belanden als gevolg van het afschaffen van VUT en prepensioen? Welke maatregelen bent u van plan te gaan nemen om dit tegen te gaan?

Antwoord 5
Het onderzoek geeft geen informatie over specifieke sectoren. Het kabinet streeft naar een nieuw arbeidsongeschiktheidsstelsel dat voor alle categorieën werknemers leidt tot activering en reïntegratie en daardoor tot een lagere instroom. Het is voor bedrijven belangrijk dat zij vorm geven aan een actief verzuimbeleid, ook voor ouderen.

Vraag 6
Is het waar dat bedrijven zelf geen beleid hebben om oudere werknemers aan het werk te houden?

Antwoord 6
Uit het onderzoek van PricewaterhouseCoopers en verzekeraar Achmea blijkt dat de ouderenparticipatie bij weinig ondervraagde bedrijven hoog op de agenda staat. Uit informatie van de Taskforce Ouderen en Arbeid blijkt echter dat diversiteitsmanagement bij een aantal bedrijven van de grond komt en dat er steeds meer mobiliteitsinstrumenten worden ingezet in het employability-beleid. Mobiliteit van werknemers is namelijk van groot belang voor hun blijvende inzetbaarheid. De Taskforce heeft een aantal instrumenten ontwikkeld, waarmee bedrijven zelf aan de slag kunnen gaan om oudere werknemers langer aan het werk te houden.

Vraag 7
Kunt u per ommegaande de uitkomsten van het onderzoek naar de Kamer sturen?

Antwoord 7
U treft het onderzoek als bijlage bij de antwoorden aan.