Politie Amsterdam-Amstelland

Slachtoffer brandstichting blij na arrestatie
27-1-2004. Maandagmiddag rond half vijf werd de tent van een 53-jarige man verwoest na vermoedelijke brandstichting door twee mannen. De brandweer bluste de brand. Het slachtoffer, zonder vaste woon- of verblijfplaats, moest nog een straf van 34 dagen uitzitten. Hij werd gearresteerd.

De man, die anderhalf jaar geleden dakloos was geworden, had zijn tentje in de berm van de Middenweg opgezet. Hij had even daarvoor twee jongemannen zien wegrennen, die een zware steen op zijn tent hadden gegooid. Toen hij zijn onderkomen had verlaten en na korte tijd weer terugkeerde, stond zijn tent in lichterlaaie en ging geheel in vlammen op.

Toen de bedroefde man van agenten hoorde dat hij nog een gevangenisstraf van 34 dagen moest uitzitten reageerde hij blij en opgelucht. Voorlopig had hij een dak boven zijn hoofd, kon hij douchen en had hij een aantal dagen gratis eten in het vooruitzicht. Vandalen gearresteerd
27-1-2004. Maandagmiddag arresteerden agenten vijf jongens van 14 en 15 jaar, die kort daarvoor vernielingen hadden gepleegd rond het Museumplein. Zij hadden met stenen gegooid en fietsen vernield. Daarbij waren een aantal ruiten van kantoorpanden gesneuveld. Getuigen zetten politiemensen op het spoor van de voortvluchtige vandalen. In de Johannes Vermeerstraat werden de vijf getraceerd en ingerekend.
---