Ingezonden persbericht


Persbericht

27 januari 2004

SPSS presenteert nieuwe versie van marktonderzoek platform Dimensions

~ nieuwe productserie biedt meer controle en een optimaal onderzoekstraject ~

SPSS, leverancier van Predictive Analytics oplossingen, introduceert de nieuwste versie van SPSS Dimensions, een compleet en geïntegreerd platform voor het ontwikkelen van enquêtes, het verzamelen, verwerken en analyseren van onderzoeksgegevens en het publiceren van marktonderzoeksresultaten.

De nieuwste versie van het product bevat updates en verbeteringen van de serie kant-en-klare instrumenten voor online onderzoek, mrInterview; van de tool voor de verwerking van onderzoeksgegevens met behulp van efficiënte scripting, mrStudio; en van mrTables, het product om via een Webbrowser tabellen te maken en gezamenlijk te bewerken.

De verbeteringen in Dimensions zijn erop gericht om onderzoekers meer flexibiliteit en controle te geven tijdens het hele traject. De nieuwste versie van mrInterview, mrInterview 2.1, biedt nu een volledig geïntegreerde webomgeving voor het opzetten en draaien van onderzoeksprojecten - van het ontwikkelen en samenstellen van de vragenlijst tot het activeren en testen ervan en het analyseren en exporteren van data. mrStudio 2.1 biedt uitgebreide mogelijkheden voor het verwerken en rapporteren van onderzoeksgegevens en voor het volledige projectmanagement. mrTables 2.1 is niet langer alleen via de desktop, maar nu ook middels een webbrowser toegankelijk en biedt nieuwe mogelijkheden om gegevens op diverse nieuwe manieren te presenteren, meer statistische toetsen uit te voeren, eenvoudig standaardopties toe te passen en de resultaten en grafieken te exporteren naar Microsoft Office toepassingen (bijv. Microsoft Excel).

"Dimensions producten behoren tot de belangrijkste vernieuwingen op het gebied van marktonderzoek, omdat ze ons in staat stellen om waarneembare gegevens in een virtuele omgeving te verzamelen", aldus Karen Violetta, research consultant, Consumer and Market Knowledge, The Procter & Gamble Company. "Door meer virtueel onderzoek in te zetten kunnen we de fysieke problemen en beperkingen van traditioneel onderzoek uitschakelen. En het brengt ons bovendien weer een stap verder in het begrijpen van het gedrag van onze klanten."

Andere Dimensions producten zijn mrPaper, om eenvoudig en snel vragenlijsten op papier te maken; mrScan, dat papieren vragenlijsten automatisch voorbereid om gescand te worden; en mrTranslate, om onderzoeksprojecten in meerdere talen te managen. Het SPSS MR Data Model, dat de basis vormt voor de Dimensions technologie, is gebaseerd op open, veelgebruikte technologieën waarmee marktonderzoekers hun eigen onderzoeksmethodologie kunnen ontwikkelen.

"Van het samenstellen en afnemen van vragenlijsten tot het analyseren en rapporteren van onderzoeksresultaten, Dimensions brengt informatie naar de kern van marktonderzoek", aldus Richard Kottler, Vice President, Survey and Market Research Business Center. "Met Dimensions verloopt het onderzoekstraject efficiënt en probleemloos en worden onderzoeksgegevens eenvoudiger bij elkaar gebracht, geanalyseerd en gecommuniceerd."

(421 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over SPSS
SPSS is een wereldwijde leverancier van oplossingen voor data collectie, PredictiveMarketing en Predictive (Web) Analytics (Nasdaq:SPSS). In 2002 heeft de groep een omzet van 209 miljoen dollar gerealiseerd. De organisatie is actief in meer dan 80 landen en heeft ruim 1300 medewerkers.

SPSS is al 35 jaar actief op de markt voor analytische toepassingen en bekleedt een belangrijke positie op de markt voor data mining, text mining, web mining en data collectie, voorspellende marketing en biedt organisaties instrumenten om strategische beslissingen te nemen (datawarehousing, reporting, analyse, simulation en e-Metrics).

Met de geavanceerde en elkaar aanvullende oplossingen van SPSS kunnen organisaties al hun gestructureerde gegevens (on en off-line) en ongestructureerde gegevens integreren en analyseren om hun beslissingsprocessen en klantrelaties te optimaliseren. Meer informatie: www.spss.com

SPSS Benelux bv: Wiepke van der Wal
Tel: 0183 651 777
E-mail: wiepke@spss.com
http://www.spss.nl

Contact pers: Marieke van Zuien (LEWIS Communications) Tel: 040 235 46 00
E-mail: mariekev@lewispr.com
http://www.lewispr.com


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---