1e persbericht van dinsdag 27 januari 2004

Eindhoven 27-01-2004 - Berichten uit de regio:

Eindhoven: Ongeval onder invloed

Een 32-jarige Eindhovense vrouw is dinsdag om 3.20 uur aangehouden nadat zij op de Aalsterweg met haar auto tegen een hek bij een busabri reed. De vrouw had gedronken en blies ruim 1,65 promille. Haar rijbewijs moest ze inleveren. Een 44-jarige vrouw die bij haar in de auto zat raakte licht gewond. Zij is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Helmond: Aanhoudingen na tanken zonder betalen

Twee mannen uit Helmond (34 en 35 jaar oud) zijn maandagavond rond 23.45 uur aangehouden op de Vossenbeemd. Ze zouden rond 22.30 uur hebben getankt bij een benzinepomp aan de Deurneseweg en daarna zijn weggereden zonder te betalen. De auto met de twee verdachten werd tegen middernacht door surveillerende agenten gezien op de Vossenbeemd. Het duo werd aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Snelheidscontroles

* Op de Houtse Parallelweg is maandag tussen 16.05 en 18.15 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 661 passanten reden er 43 te hard. De snelste reed 78 km/u. 50 is de maximumsnelheid.
* Tussen 19.20 en 21.30 uur is op de Brandevoortsedreef gecontroleerd. Hier passeerden 431 voertuigen het controlepunt. 155 bestuurders reden sneller dan de toegestane 50 km/u. De snelste reed 103 km/u.

Best: Jongen verdacht van beroving

In zijn woning in Best is maandag een 17-jarige jongen aangehouden. Hij reed op een bromfiets die zondag op de Boschdijk in Eindhoven onder bedreiging van een vuurwapen, of een voorwerp dat daar op leek, was afgepakt van de eigenaar. De jongen, die verdacht wordt van beroving of heling, is voor verder onderzoek ingesloten.

Bergeijk: Verkeerscontrole

Op verschillende plaatsen in Bergeijk zijn maandagavond verkeerscontroles gehouden. Er zijn 22 blaasproeven gedaan, geen overtredingen. 31 verkeersdeelnemers reden te hard, 5 bestuurders droegen geen gordel, 4 bromfietsen hadden een te hoge constructiesnelheid, 2 maal was de verlichting niet in orde, 1 automobilist belde zonder carkit en van een bestuurder was de auto niet gekeurd.