Waterschap Brabantse Delta


Waterschap Brabantse Delta
Postbus 5520, 4801 DZ Breda
T: 076 564 10 00
F: 076 564 10 11
E: info@brabantsedelta.nl

Vucht

Start werkzaamheden vijverpartijen Hoge Vucht

Eind januari start waterschap Brabantse Delta met het baggeren en natuurlijk inrichten van een aantal vijvers in de Hoge Vucht, wijk Geeren-Zuid. De werkzaamheden duren tot medio mei.

Voordat de werkzaamheden van start gaan, wordt de vijver leeggevist door een professioneel bedrijf. De vissen worden in de naastgelegen vijvers uitgezet. Na het leegvissen wordt gestart met het leegpompen van de vijver en worden de houten geoliede palen langs de oever verwijderd. De geoliede palen benadelen namelijk de waterkwaliteit. Daarna wordt zand en slib uit de vijver verwijderd (baggeren). De oevers worden minder steil gemaakt om een meer geleidelijke overgang te maken van oever naar water. Na verloop van tijd ontstaat er meer variatie in de begroeiing van de oevers. Dit komt de levensomstandigheden voor land- en waterdieren ten goede.

In het talud worden sleuven gegraven waarin de bagger gedeponeerd wordt. De grond die hier vrij komt, wordt gebruikt om de oevers natuur- en kindvriendelijk in te richten.

Wegens veiligheid wordt het werkterrein afgesloten met een bouwhekwerk. Als de bagger in de sleuven is uitgezakt, wordt het hekwerk verwijderd. Daarna worden de sleuven en taluds afgewerkt en ingezaaid met een kruidenmengsel.

Meer weten?
Heeft u vragen of wilt meer informatie over de werkzaamheden in de Hoge Vucht, wijk Geeren-Zuid, dan kunt u contact opnemen met de heer L. Frijters van waterschap Brabantse Delta, regiokantoor midden T 076 564 18 60.

Over dit project is een nieuwsbrief verschenen die u op deze website kunt downloaden.