Gemeente Berkel en Rodenrijs


Kennisgeving Wet Milieubeheer / Verontreiniging

Wet Milieubeheer / Wet Verontreiniging Oppervlaktewateren

Ontwerpbeschikkingen

Algemeen
Bedrijven die nadelige gevolgen voor het milieu en/of overlast (hinder) kunnen veroorzaken, kunnen op grond van de Wet milieubeheer en de Wet verontreiniging oppervlaktewateren een vergunning nodig hebben. Deze vergunningen moeten in veel gevallen worden aangevraagd bij de gemeente en de bevoegde waterkwaliteitsbeheerder. De procedure voor het behandelen van een aanvraag bestaat uit twee stappen: het opstellen van het ontwerp van de vergunning (ontwerpbeschikking) en vervolgens het verlenen van de vergunning (beschikking).

Onderwerp
Burgemeester en Wethouders van Berkel en Rodenrijs hebben op 28 juli 2003 een aanvraag om een vergunning op grond van de Wet milieubeheer ontvangen. Het gaat om een aanvraag van Aad Maree V.O.F. om een vergunning voor het oprichten/in werking hebben van een dierenpension voor honden en katten, met een opvangcapaciteit van 40 honden en katten aan de Kleihoogt 17 A te Berkel en Rodenrijs

Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft op 3 november 2003 een aanvraag om vergunning op grond van de Wet verontreiniging oppervlaktewateren van bovengenoemde aanvrager ontvangen voor het brengen van afvalstoffen, verontreinigende of schadelijke stoffen in het oppervlaktewater gelegen naast voornoemd perceel.

Deze aanvragen worden gecoördineerd behandeld. De DCMR Milieudienst Rijnmond verzorgt de coördinatie.

Burgemeester en Wethouders van Berkel en Rodenrijs en het Hoogheemraadschap van Delfland hebben het voornemen de gevraag-de vergunningen te verlenen. Aan de vergunningen zullen voorschriften ter bescherming van het milieu worden verbonden.

Inzage
U kunt de ontwerpbeschikkingen, de aanvragen en de overige van belang zijnde stukken van 29 januari 2004 tot en met 26 februari 2004 op de volgende plaatsen inzien:

- de secretarie van de gemeente Berkel en Rodenrijs, Raadhuislaan 1 te Berkel en Rodenrijs (op werkdagen van 8.30 uur tot 13.00 uur);
- het kantoor van het Hoogheemraadschap van Delfland, Phoenixstraat 32 te Delft;

- het kantoor van de DCMR Milieudienst Rijnmond, 's-Gravelandseweg 565 te Schiedam (op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur).
-
Na telefonische afspraak kunnen de stukken gedurende deze periode ook buiten de kantooruren worden ingezien in het kantoor van het Hoogheemraadschap van Delfland (telefoonnummer 015 - 2608 108), in het gemeentehuis van Berkel en Rodenrijs (telefoonnummer 010 - 5140 700) en in het kantoor van de DCMR (telefoonnummer 010 - 2468 621).

Na bovengenoemde periode is inzage van stukken mogelijk in het kantoor van het Hoogheemraadschap, in het gemeentehuis van Berkel en Rodenrijs en in het kantoor van de DCMR.

Bedenkingen
Wanneer u bedenkingen hebt over de inhoud van een ontwerpbeschikking kunt u deze tot 26 februari 2004 schriftelijk kenbaar maken aan het gezag dat bevoegd is op de aanvraag te beslissen, p/a DCMR Milieudienst Rijnmond, postbus 843, 3100 AV Schiedam. Uw persoonlijke gegevens worden niet bekendgemaakt als u daarom, het liefst in een aparte brief, vraagt.

Als u behoefte hebt aan een gedachtenwisseling over het ontwerp van de beschikkingen kunt u hierom telefonisch bij de DCMR verzoeken. Tijdens deze bijeenkomst kunt u ook mondeling gemotiveerde bedenkingen inbrengen. Een verzoek om een gedachtenwisseling kan tot uiterlijk één week voor het einde van de inzagetermijn worden gedaan.

U kunt te zijner tijd alleen beroep tegen een beschikking instellen als u bedenkingen hebt ingebracht tegen de betreffende ontwerpbeschikking. Dit is ook mogelijk als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet verweten kan worden dat u geen bedenkingen hebt ingebracht tegen de betreffende ontwerp-beschikking.

Inlichtingen
Voor nadere informatie over de aanvragen en de ontwerpbeschikkingen kunt u zich wenden tot de heer V.C. t Hart van de DCMR, telefoonnummer 010 - 2468 655 (Wet milieubeheer) het Hoogheemraadschap van Delfland (Wet verontreiniging oppervlaktewateren), telefoonnummer 015 - 2608 108.

Voor vragen over de procedure en terinzagelegging en voor kopieën (tegen betaling) van de ter inzage gelegde stukken kunt u contact opnemen met het bureau Documentaire Informatievoorziening van de DCMR (telefoonnummer 010 - 2468 621).

Laatste wijziging: 27 januari 2004
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs