Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 januari 2004

Overval

Overval op winkel in winkelcentrum

Enschede

Dinsdagmorgen 27 januari omstreeks 08.15 uur werd een overval gemeld op een winkel in het winkelcentrum aan de Zweringweg in Enschede. Even daarvoor waren twee knapen de winkel binnen gekomen die de eigenaar om geld vroegen. Dit weigert de eigenaar die daarop van een van de twee een klap krijgt. Een van de overvallers probeert de kassa te openen, dit lukt niet. De twee vertrekken lopend via de Carel Fabritiusstraat. Het gaat om twee jongens met een Noord-Afrikaans uiterlijk, gekleed in donkere jassen. (bps: 04-010570)

Rijden onder invloed

Bestuurder gecontroleerd, ademanalyse 1.45 promille, rijbewijs ingevorderd

Enschede

Dinsdagmorgen 27 januari om ongeveer 01.40 uur werd op de Burgemeester van Veenlaan in Enschede een automobilist gecontroleerd. Alcoholgebruik bleek en de man, een 39 jr. Enschedeer werd aangehouden. Op het bureau wees de ademanalyse 1.45 promille uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-010526)

Brand in schuur

Brand in een schuur leidt naar hennepplantages

Enschede

Op maandag 26 januari omstreeks 12.35 uur werd een brand gemeld in een schuur aan de Rietmolenstraat. Om bij de schuur te kunnen komen moest de brandweer een poort forceren. De schuur, een stenen gebouw, stond achter in de tuin. Na openen bleek er hennepplantage met 310 planten te zijn. Op de eerste verdieping werd later nog een hennepplantage in aanbouw aangetroffen, drie vuilniszakken met wiet en een vijftal zakken met knoppen, in totaal ongeveer 6,5 kilo. De oorzaak van de brand is nog onbekend, mogelijk kortsluiting. De niet door brand verwoeste planten en apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De schuur werd zwaar beschadigd. Het energiebedrijf constateerde dat er illegale stroom was afgenomen. De meter is daarop door hen meegenomen. De eigenaar van het pand, een 43-jarige Enschedeër moet nog nader gehoord worden. (bps: 04-010214)

Vlag gestolen

Vlag met familiewapen uit tuin ontvreemd

Haaksbergen

Afgelopen weekend, in de nacht van zaterdag 24 januari op zondag 25 januari, werd uit de voortuin van een van de woningen aan de Fazantstraat in Haaksbergen, een vlag gestolen. Bleek dat vanuit een mast in de tuin een vlag met het familiewapen van de bewoners was ontvreemd. Het gaat om een witte vlag met het wapen in de kleur rood-grijs. Op de vlag stond in oud handschrift de tekst "Cruydenier" geschreven. (bps: 04-010091)

Aanrijding met letsel

Jongen steek zonder uit te kijken over

Haaksbergen

Dinsdagmorgen 27 januari om ongeveer 07.30 uur, stak een 13 jr. jongen uit Haaksbergen, zonder uit te kijken, te voet de Enschedesestraat over ter hoogte van de Veldmaterstraat. Een 49 jr. automobilist uit Enschede, die richting Haaksbergen reed, kon hem niet meer ontwijken. De 13 jr. is met in ieder geval een gebroken been, door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. (bps: 04-010543)

Ruiten vernield

Man aangehouden na vernielen diverse ruiten

Hengelo

Maandagavond 26 januari omstreeks 21.30 uur wordt gemeld dat bij een bedrijfspand aan de Beursstraat in Hengelo een ruit was vernield. Toen de poltiemensen daar waren kwam de melding dat hetzelfde was gebeurd bij een pand aan de De Wettstraat. Hier hebben getuigen de dader gezien en gaven een goed signalement door. Deze man werd even later gesignaleerd bij een pand aan de Burgemeester Jansenstraat, waar gezien werd dat de man ook daar een ruit vernield en probeerde naar binnen te klimmen. Hier werd de man, een 32 jr. Hengeloer, half in het raam hangend aangehouden. Hij werd overgebracht naar het bureau en daar voor verder onderzoek opgesloten. Wat de aanleiding van de vernielingen is geweest, is nog niet duidelijk. (bps: 04-010508)

Rijden onder invloed

Automobilist aangehouden wegens alcoholgebruik

Almelo

Op maandag 26 januari omstreeks 21.15 uur zien politiemensen hoe een automobilist vanaf de Hofstraat de van Rechteren Limpurgsingel in Almelo oversteekt, terwijl het verkeerslicht voor hem op rood staat. Bij controle wordt bij de 62-jarige Almelose automobilist alcoholgebruik geconstateerd, waarop hij wordt aangehouden. De ademanalyse geeft een uitslag van 0.98 promille. Hij krijgt hiervoor een transactie van 300 euro en een rijverbod van 4 uur. (bps: 04-010474)

Jan Camphuis.: 053-4555588

---- --