FLECTION INTERNATIONAL
http://www.flection.nl

Flection doet strategische overname in Spanje

Culemborg, dinsdag 27 januari 2004 - Flection International BV heeft per 1 januari jl. overeenstemming bereikt over de overname van het Spaanse bedrijf SOLOCASION Informàtica. SOLOCASION Informàtica is gespecialiseerd in de verkoop van gereconditioneerde computerhardware aan eindgebruikers.

De strategie van SOLOCASION Informàtica is gericht op verbreding van de doelgroepen en versterking van de inkoop van computerhardware. Financiële details met betrekking tot deze transactie worden niet bekend gemaakt.

De overname van Solocasion Informàtica past in het streven van Flection om de activiteiten in Europa te versterken. De Spaanse markt groeit snel vanwege een aantal oorzaken. Allereerst is er de inhaalslag die Spanje op het gebied van de informatietechnologie aan het maken is. Daardoor is in alle sectoren de vraag naar computerhardware groot. Gevolg van deze grote groei is dat over drie jaar veel computerhardware beschikbaar komt voor refurbishing en remarketing. Daarnaast heeft Spanje nauwe sociale en economische banden met Zuid-Amerikaanse landen.

Tenslotte is er behoefte bij grote Spaanse ondernemingen aan diensten op het gebied van asset-management.

De overname past goed in de Spaanse activiteiten van Flection. 'Met Solocasion Informàtica hebben we nu meer mogelijkheden om computerhardware in Spanje te verkopen. Omgekeerd brengt Solocasion Informàtica een productiefaciliteit, hoogwaardig gekwalificeerd personeel, een solide klantenbestand en een sterk management in,' aldus Joep van Loon, directeur van Flection International.

'Daarom zien wij deze acquisitie als een belangrijke stap in de ontwikkeling van Flection Spain S.L. en daarmee als een aantrekkelijke gelegenheid tot verdere geografische spreiding. Met onze andere Europese vestigingen bereiken we een grote synergie en kunnen we Solocasion Informàtica sneller laten groeien dan het zelfstandig zou kunnen.'