Ingezonden persbericht


Persbericht

27 januari 2004

FileNet en Koninklijke BAM Groep bouwen aan nieuw document managementsysteem

~ toepassing zorgt voor het beter beheren van informatiestromen, kostenbesparingen en snellere besluitvorming ~

Koninklijke BAM Groep, één van de grootste bouwondernemingen van Europa en marktleider in Nederland, heeft FileNet en CAD & Company geselecteerd voor het implementeren van een document managementsysteem. FileNet in combinatie met CAD & Company's user interface, Imandra Desktop, stellen Koninklijke BAM Groep in staat documenten in haar gehele organisatie te beheren, te delen en snel toegang te krijgen tot essentiële bedrijfsinformatie. CAD & Company zal de implementatie begeleiden. Deze partner heeft al verschillende grote FileNet implementaties uitgevoerd bij klanten, zoals Arcadis en Gasunie.

In het voorjaar van 2003 is Koninklijke BAM Groep van start gegaan met een 'pilot' project om de voordelen van een document managementsysteem helder in kaart te brengen. Dit project is uitgevoerd bij de werkmaatschappijen BAM Rail, BAM Materieel en BAM Advies en Engineering. Na een grondige evaluatie van het testproject heeft de groep besloten om tot een definitieve implementatie over te gaan.

De oplossing wordt als eerste ingezet binnen de werkmaatschappijen BAM Rail, BAM Civiel/Delta Marine Consultants (DMC), BAM Materieel en BAM Advies en Engineering. Deze werkmaatschappijen gaan met FileNet en CAD & Company de meest optimale inrichting bepalen, die andere werkmaatschappijen vervolgens kunnen overnemen. "Deze toepassing kan de flexibiliteit aan, waar de bouw behoefte aan heeft," aldus Rob Oud, directeur CAD & Company Group B.V.

Koninklijke BAM Groep zet het document managementsysteem in om snel en eenvoudig content te delen op BAM Plaza. Dit is een intranet systeem, waarmee content en kennis uitgewisseld kan worden tussen de verschillende werkmaatschappijen. Daarnaast kan Koninklijke BAM haar gehele documentenstroom beheren, doordat documenten op de juiste plaats op het juiste tijdstip afgeleverd worden. Dit ondersteunt de kennisverspreiding binnen het concern.

"Als grote bouwonderneming hebben we de laatste jaren te maken gehad met steeds groter wordende informatiestromen," zei Wim Nijman, directeur ICT bij de Koninklijke BAM Groep. "Hierbij moet niet alleen gedacht worden aan projectdocumentatie, maar bijvoorbeeld ook aan tekeningenbeheer en factuurafhandeling. Het was noodzakelijk een flexibel systeem te implementeren, waarmee we de informatiestromen in goede banen konden leiden en informatie konden delen met onze andere werkmaatschappijen. FileNet heeft in het verleden al bewezen dat ze implementaties van deze omvang aankan en CAD & Company heeft een uitstekende reputatie in de bouwwereld."

"De bouwsector wordt op dit moment geconfronteerd met een groot aantal veranderingen. De concurrentie en economische druk is niet alleen toegenomen, maar ook de controle op de naleving van de regelgeving is verscherpt," zei John Emmerik, Account Executive bij FileNet. "Om hierop in te spelen is het essentieel om de operationele efficiency te verbeteren en informatiestromen goed te beheren, waardoor kosten gereduceerd kunnen worden en snellere besluitvorming mogelijk wordt. Koninklijke BAM Groep heeft middels het pilot project de vele voordelen al kunnen ondervinden."

(482 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over FileNet
FileNet Corporation (NASDAQ: FILE) helpt organisaties betere beslissingen te nemen door de content en processen achter hun activiteiten te beheren. FileNet's enterprise content managementoplossingen (ECM) stellen klanten in staat om concurrentievoordeel te verkrijgen en te behouden door content uit hun hele organisatie te beheren, hun bedrijfsprocessen te automatiseren en te stroomlijnen en een volledig aanbod aan connectiviteit te bieden die nodig is om het nemen van dagelijkse, belangrijke beslissingen te vereenvoudigen.

FileNet ECM-oplossingen bieden een uitgebreide reeks capaciteiten die integratie bieden met bestaande informatiesystemen. Zo levert zij voordelige oplossingen om echte zakelijke problemen op te lossen. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1982, hebben meer dan 4.000 organisaties, waaronder 81 van de Fortune 100-bedrijven, gebruik gemaakt van de voordelen die FileNet-oplossingen bieden bij het beheren van 'mission critical' content en -processen.

Het hoofdkantoor van FileNet is gevestigd in Costa Mesa, Californië. Het bedrijf biedt haar innovatieve ECM-oplossingen in meer dan 90 landen aan via zowel haar eigen wereldwijde verkoopkanaal en professionele diensten als via haar ValueNet® Partner-netwerk van resellers, system integrators en applicatieontwikkelaars.

Over Koninklijke BAM Groep nv
Koninklijke BAM Groep nv verenigt werkmaatschappijen die actief zijn in de sectoren bouw en vastgoed, infra, baggeren, techniek, alsmede consultancy en engineering. De bedrijven initiëren, ontwikkelen, bouwen en onderhouden projecten op het gebied van werken, wonen en recreëren, alsook verkeer, vervoer en industrie.

Koninklijke BAM Groep behoort tot de grootste bouwondernemingen van Europa. Het concern is marktleider in Nederland en heeft belangrijke marktposities verworven in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, België, Duitsland en de Verenigde Staten. In deze zogenoemde thuismarkten opereren zelfstandige werkmaatschappijen met een eigen winstverantwoordelijkheid.

In alle geografische en sectorale markten van Koninklijke BAM Groep wil het concern - in hechte en duurzame samenwerking met opdrachtgevers - worden gekend en herkend door de kwaliteit en betrouwbaarheid van producten en dienstverlening, alsmede door de inzet, kennis en ervaring van de ruim 30.000 medewerkers.

Over CAD & Company
CAD & Company biedt krachtige totaaloplossingen voor technische bedrijven die werken met projectdocumentatie, post, factuur en technische tekeningen. Daarbij kan het gaan om de ingebruikname van geavanceerde CAD-software, om oplossingen die de interne en externe communicatie en informatievoorziening op een hoger plan brengen of om een slimme combinatie van beide soorten oplossingen. De IT-projecten van CAD & Company onderscheiden zich door pragmatisme en doeltreffendheid.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met: Kim van Bokhoven of Lilian van Tongerlo van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 40 235 46 00Fax: +31 (0) 40 235 46 01 E-mail: kimv/lilianv@lewispr.comWebsite: http://www.lewispr.com

Voor meer informatie over FileNet kunt u contact opnemen met Melanie Bessem, FileNet: Tel:+31 (0) 20 543 13 45
Email: mbessem@filenet.comWebsite: http://www.fileNet.com

Voor meer informatie over CAD & Company kunt u contact opnemen met Sendy Berkhout, CAD & Company: Tel: +31 (0)20 494 66 66Fax: +31 (0) 20 494 66 67
E-mail: sendy.berkhout@cadcompany.nl
Website: http://www.cadcompany.nl

###

Safe Harbor Statement under the Private Securities Litigation Reform Act of 1995: This release may contain forward-looking statements that involve risks and uncertainties. Words such as "anticipates," "expects," "intends," "plans," "believes," "may," "will" and similar expressions are intended to identify forward-looking statements. Among the important factors that could cause actual results to differ materially from those in the forward-looking statements are FileNET's ability to develop, complete, introduce, market, distribute and gain market acceptance for its products and technologies in a timely manner; announcements of technological innovations, new products or product enhancements by FileNET or its competitors; general market conditions; and other factors detailed in the FileNET's filings with the Securities and Exchange Commission, including its recent filings on Forms 10-K and 10-Q.

###

Note to editors: FileNet and ValueNet are registered trademarks of FileNet Corporation. ImandrA Desktop is a registered trademark of CAD & Company Group B.V. FileNet P8 is a trademark of FileNet Corporation. All other company or product names referenced in this release may be trademarks or registered trademarks of their respective owners.


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---