Gemeente Sint-Oedenrode


Actuele berichten week 5-2004
Commissie Middelen 3 februari
De vergadering van de commissie Middelen van dinsdag 3 februari 2004 gaat wegens het ontbreken van agendapunten niet door.

Griffie,
Tel.(0413)481257

Commissie Grondgebied 5 februari
De commissie Grondgebied vergadert op donderdag 5 februari 2004 om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.
In deze openbare vergadering zullen (onder voorbehoud) de volgende onderwerpen aan de orde komen:

- Voorstel over onderzoek mogelijkheden aanleg fietspad Eversestraat
- Voorstel tot gedeeltelijke onttrekking Grove Den en Vliegden aan de openbaarheid

- Toekomstig ruimtelijk ontwikkelingsbeeld voor de regio Uden-Veghel en omstreken (inclusief Sint-Oedenrode)

- Ter kennisneming: verbeterplan tot professionalisering handhaving.

Iedereen die gebruik wil maken van het spreekrecht voor een van de geagendeerde onderwerpen, dient dit ten minste 24 uur voor aanvang van de vergadering te melden bij de griffier van de commissie (0413 481257) of per mailbericht: griffie@sint-oedenrode.nl

iedereen ter inzage bij Voorlichting op werkdagen van 09.00 - 12.30 uur.

Griffie,
Tel. (0413)481257
Commissie Burgerij 2 februari
De commissie Burgerij vergadert op maandag 2 februari 2004 om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.
In deze openbare vergadering zullen (onder voorbehoud) de volgende onderwerpen aan de orde komen:

1. Voorstel tot beschikbaar stellen van een krediet aan SKOSO t.b.v. de Odaschool

2. Ter kennisneming:
a. Jaarcijfers taxihopper 2002, marap 1ste vervoersjaar en ontwikkelingen CVV
b. Toekennen instandhoudingsbijdrage 2003 aan Stichting Kinderopvang Humanitas
c. Brief van GGD Hart voor Brabant, 's-Hertogenbosch betreffende de Productbegroting 2005.

Iedereen die gebruik wil maken van het spreekrecht voor een van de geagendeerde onderwerpen, dient dit ten minste 24 uur voor aanvang van de vergadering te melden bij de griffier van de commissie (0413 481257) of per mailbericht: griffie@sint-oedenrode.nl

De voorlopige agenda en de daarbij behorende stukken liggen voor iedereen ter inzage bij Voorlichting op werkdagen van 09.00 - 12.30 uur.

Griffie,
Tel. (0413)481257
Verleende vergunningen/verkeersmaatregelen
Circus BENELUX
Van vrijdag 30 januari tot en met zondag 15 februari a.s. worden door circus BENELUX diverse voorstellingen gegeven op de parkeerplaats van sportpark "de Kienehoef". Op vrijdag 30 januari, 6 en 13 februari zullen voorstellingen worden gehouden om 18.00 uur. Aanvang van de voorstellingen op zaterdag 31 januari, 7 en 14 februari is om 17.00 uur en op zondag 1, 8 en 15 februari om 15.00 uur. Daarnaast wordt een tweetal voorstellingen gehouden op woensdagmiddag 4 en 11 februari om 15.00 uur.

Afdeling Sport, Educatie en Cultuur,
Tel. (0413)481313

Jasmijnstraat 17, wijzigen voorgevel
Schoor 11, uitbreiden bestaand dierenverblijf
Schoor 11, nieuwbouw dierenverblijf
Eerschotsestraat 104, veranderen kapconstructie aanbouw Eerschotsestraat 106, veranderen kapconstructie aanbouw Laan van Mariëndael 3, aanbouw erker
Kofferen 32, bouw showroom/tentoonstellingsgebouw Den Dries 16, verbouw woonhuis
Koevering 2, bouw zwembad
Graaf Arnulfstraat 34, bouw dakkapel

Aanvraag sloopvergunning
Roest 12, sloop schuur

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481340

Nieuwe accommodatie sportverenigingen
Realisatie kantine en bijbehorende parkeergelegenheid op sportpark Kienehoef
In verband met de verplaatsing van enkele sportverenigingen naar sportpark De Kienehoef, is de gemeente voornemens om op het veld gelegen in de hoek van de Bremhorst en de Zwembadweg een kantine/kleedgebouw met bijbehorende parkeerplaatsen te realiseren. Deze ontwikkeling voldoet niet aan het geldende bestemmingsplan `Rekreatiepark de Kienehoef'. Het gemeentebestuur heeft besloten een procedure ex artikel 19, lid 1 WRO op te starten ten behoeve van de realisering van het onderhavige plan.
De daartoe relevante stukken liggen met ingang van donderdag 29 januari 2004 gedurende vier weken ter inzage in het gemeentehuis, Burgemeester Wernerplein 1. Gedurende deze termijn kunnen eventuele zienswijzen schriftelijk worden ingediend bij Burgemeester en Wethouders. Nadere informatie kunt u verkrijgen bij de afdeling Ruimtelijke Ordening (481355).

Afdeling Ruimtelijke Ordening,
Tel. (0413)481355
Verbouw Roesmontstraat 9
Burgemeester en wethouders maken bekend dat bij hun een bouwplan is ingediend voor het bouwen van een erker aan de van Roesmontstraat 9. Het bouwplan voldoet niet aan het ter plaatse geldende bestemmingsplan.
Burgemeester en wethouders hebben op 17 januari 2000 de gewijzigde verruimde regeling voor het bouwen van aan- en bijgebouwen vastgesteld als beleid dat wordt gehanteerd bij het toepassen van vrijstelling volgens artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Aangezien het genoemde bouwplan voldoet aan de verruimde regeling zijn burgemeester en wethouders in principe bereid via artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen.

De op deze zaak betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 29 januari 2004 gedurende 4 weken ter inzage op de afdeling Bouwen en Milieu.
Ingevolge artikel 19a lid 4 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht kan gedurende de termijn van terinzageligging een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent deze aanvraag kenbaar maken.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481345

Paddenpoel nabij Lieshoutseweg 70
Burgemeester en wethouders maken bekend, dat een plan is ingediend voor de aanleg van een paddenpoel, ter plaatse van het perceel kadastraal bekend gemeente Sint-Oedenrode sectie L nummer 446, gelegen nabij Lieshoutseweg 70.

Genoemd perceel is gelegen binnen bestemmingsplan Buitengebied 1997. De aanleg van een poel (natuurontwikkeling) is strijdig met de voorschriften van het bestemmingsplan. Ons college heeft echter de bevoegdheid om vrijstelling te verlenen ten behoeve van natuurontwikkeling. Alvorens wij een definitieve beslissing nemen op de aanvraag, wordt eenieder in de gelegenheid gesteld om het plan in te zien.

Op grond van afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het verzoek om vrijstelling met de daarop betrekking hebbende stukken met ingang van donderdag 29 januari 2004 gedurende 4 weken ter inzage in het gemeentehuis en kan hier tijdens openingstijden (tussen 9.00 en 12.30 uur) worden ingezien bij afdeling Bouwen en Milieu. Eenieder heeft de mogelijkheid om binnen genoemde termijn schriftelijk zijn zienswijze kenbaar te maken.
Tel.(0413)481341

- Kinderbos 32, uitbreiden woning

- Lieshoutseweg 78, uitbreiden varkensstal met luchtkoker
- Johanna van Brabantlaan 43, schuin dak boven entree
- Lindendijk 31, verbouw/uitbreiden garage tot kantoor
- Marijnenstraat/Piersonstraat, bouw 17 woningen
- Margrietstraat 25, wijziging verleende vergunning dak op garage/carport

- Schoorse Hoefstraat 4, vrijstelling voor het veranderen van het bouwvlak
Verleende aanlegvergunning

- Hongerstraat 13, verbreden sloot/watergang en aanbrengen houtgewas
- I.k.v. Natuurcompensatieplan A-50: aanleg amfibieënpoel t.b.v. natuurontwikkeling en aanbrengen houtgewas
Tel. (0413)481339
A) het definitieve besluit op het verzoek om een vergunning van:


- Maatschap A.A. en M.J. van Lieshout-van Hek, Vresselseweg 15 en 15a, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende milieuvergunning ingevolge artikel 8.4 lid 1 van de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van een vleesvarkens- en zoogkoeienhouderij, gelegen aan Vresselseweg 15a.
B) het ontwerp-besluit op het verzoek om een vergunning van:
- P.C.M. Verhagen, Kerkdijk 18, voor een nieuwe de gehele inrichting milieubeheer in verband met het veranderen van een varkens-, vleesvee- en paardenhouderij, gelegen aan Kerkdijk 14/18.


- P.J. Sanders, Vresselse Akkers 7, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende milieuvergunning ingevolge artikel 8.4 lid 1 van de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van varkens-, schapen- en paardenhouderij, gelegen aan Vresselse Akkers 7. C) de melding ingevolge artikel 8.40 van de Wet milieubeheer van:
- RWS Dienstkring Autosnelwegen Eindhoven, Postbus 10103 te Geldrop, in verband met het oprichten van een inrichting, voor zover deze inrichting betrekking heeft op een pompkelder van de verdiepte ligging van de A50, als bedoeld in het Besluit voorzieningen en installaties milieubeheer voor een inrichting ter hoogte van viaduct Nijnsel.


- A.H.M. van Heertum, Struikheide 2, in verband met het oprichten van een inrichting, voor zover deze inrichting betrekking heeft op een propaangastank, als bedoeld in het Besluit voorzieningen en installaties milieubeheer voor een inrichting aan de Struikheide 2. De bovengenoemde stukken liggen met ingang van donderdag 29 januari De onder C genoemde melding ligt gedurende twee weken op voornoemde Instellen beroep

Tegen het onder A, genoemde definitieve besluit kan uitsluitend schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag. Een dergelijk beroepschrift moet voor donderdag 11 maart 2004 worden ingediend. Alleen de adviseurs, iemand die naar aanleiding van de ontwerp-beschikking bedenkingen heeft ingebracht, iemand die bedenkingen heeft tegen aangebrachte wijzigingen ten opzichte van de ontwerp-beschikking en iedereen die aantoont dat hij/zij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, kunnen en beroepschrift indienen.
Degenen die een beroepschrift indienen, kunnen de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken om het besluit te schorsen of en voorlopige voorziening te treffen. Tegen het onder B genoemde ontwerp-besluit kunnen schriftelijke gemotiveerde bedenkingen worden ingediend voor donderdag 26 februari Inzameling groot wit- en bruingoed 13 februari

Gratis
Voor het gratis ophalen van uw oude koel-/vrieskast op vrijdag, 09 januari as. kunt u zich telefonisch aanmelden t/m maandag 09 februari tot 16.00 uur op onderstaand nummer.

Niet gratis
Voor het, tegen betaling van e 18,15, ophalen van overig groot wit- en bruingoed (t.v.'s, wasmachines e.d.) kunt u zich aanmelden via een machtigingskaart, die uiterlijk dinsdag 10 februari bij Van Kaathoven binnen moet zijn.
Deze machtigingskaart is verkrijgbaar op het gemeentehuis. Het op te halen apparaat dient op 13 februari om 07.30 uur voor uw huis te staan. In de loop van de dag wordt het dan opgehaald. Overigens kunt u deze apparaten gratis aanbieden bij de Milieustraat.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481340

Voorkom bevriezing gft in container

In deze tijd van het jaar kan het flink gaan vriezen met daarbij het risico op vastvriezen van uw gft-afval in de container. Overigens betaalt u alleen voor het afval, dat uit uw container is gevallen tijdens de lediging.

Hieronder enkele tips om dit zoveel mogelijk te voorkomen:
- probeer uw container zo beschut mogelijk weg te zetten
- plaats ook in de winter een stokje tussen de deksel, zodat het vocht weg kan

- leg een krant onderin om eventueel vocht op te vangen
- zet de container pas `s ochtends aan de weg op de dag dat hij geleegd wordt

- plaats de container bij voorkeur de nacht van te voren in uw garage of berging
Gooi nooit zout of antivriesvloeistof in uw container, dit heeft uiteraard een nadelige invloed op het composteringsproces. Probeer tijdens een vorstperiode uw container zo min mogelijk aan te bieden.
Overigens wijzen wij er nog op dat de routes voor GFT in de winter veel sneller worden gereden.
Dit vooral omdat er in de winter uiteraard minder groene containers worden aangeboden.
Zorg dus dat uw container altijd om 07.30 uur buiten staat.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481340

Inzameling oud papier

Wij verzoeken u ervoor te zorgen dat, daar waar het papier wordt opgehaald, uw papier tijdig buiten staat.
Mocht u een keer te laat zijn, haal het dan weer binnen en bied het donderdag 29 januari

- K.V.O. Nijnsel; papiercontainer aan de achterzijde van de Beckart

zaterdag 31 januari

- Oudervereniging Nijnsel;kraakperswagen op de parkeerplaats tegenover de St. Antonius van Paduaschool aan de Jasmijnstraat van 08.30 tot 12.00 uur;

- Wijkvereniging Kinderbos; oud papier wordt opgehaald in de wijk Kinderbos tussen 09.00 en 12.00 uur

- Buurtschap Oud-Rijsingen; papiercontainer aan de Ollandseweg 129 Werkzaamheden nabij Odendael
Voor de bouw van het nieuwe zorgcentrum Odendael wordt op 2 februari 2004 gestart met de werkzaamheden voor het bouwrijp maken van het terrein. Deze werkzaamheden zullen naar verwachting tot 1 april gaan duren.
Gestart wordt met het verwijderen van de bomen en andere beplantingen in het gebied tussen de Meierij, de Deken van Erpstraat, de Neulstraat en de Dommel. Voor het rooien van de bomen is een kapvergunning verleend.
Daarnaast wordt een nieuwe rioolleiding gelegd vanaf de Dommel door de Meierij. Voor deze werkzaamheden is het noodzakelijk de Meierij af te sluiten voor verkeer.

Bereikbaarheid woningen Meierij 2 t/m 40
De woningen aan de Meierij met huisnummer 2 tot en met 40, zijn nu ontsloten via de Meierij. Deze straat wordt tijdelijk afgesloten. Voor deze woningen wordt een tijdelijke ontsluiting gemaakt, via het terrein van Odendael, vanaf de Neulstraat. Na de uitvoering van deze werkzaamheden zijn d e woningen weer via de Meierij bereikbaar.

Afdeling Wegen en Groen,
Tel. (0413) 481378

Wijziging kostenwet per 1 februari 2004

Op 18 november 2003 is het wetsvoorstel tot wijziging van de "Kostenwet invordering rijksbelastingen" door de Eerste Kamer aangenomen. De Kostenwet is ook voor de invordering van gemeentelijke belastingen van toepassing. De wijziging heeft tot gevolg dat de tarieven voor de aanmaningskosten en dwangbevelen per 1 februari 2004 aanzienlijk worden verhoogd.
Hieronder volgt een overzicht van de wijzigingen: Aanmaningskosten bij nog te betalen bedrag tot e 454,00: was e 4,00 wordt e 6,00
Aanmaningskosten bij nog te betalen bedrag vanaf e 454,00: was e 9,00 wordt e 14,00

Betekening van een dwangbevel tot e 45,00 geldt een vast bedrag: was e 23,00 wordt e 35,00
Voor elke volgende e 45,00 van het nog te betalen bedrag worden extra kosten in rekening gebracht was e 2,00 wordt e 3,00

Deze bedragen worden jaarlijks geïndexeerd.

Gebleken is dat een aantal belastingschuldigen nog niet heeft betaald. Voorkom deze extra kosten en betaal tijdig uw belastingaanslagen!

Stafafdeling Financiën,
Tel. (0413)481235

Aanvraag Kapvergunningen
Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij van plan zijn een kapvergunning te verlenen voor het rooien van onderstaande bomen:
- 2 linden en 1 eik, staande op het terrein van de kinderboerderij op park Kienehoef, in verband met de omvang in relatie tot de omgeving.

De relevante bescheiden liggen vanaf heden tijdens openingstijden, gedurende 2 weken, ter inzage bij de afdeling Wegen en Groen. Ingevolge de Algemene Wet Bestuursrecht zijn belanghebbenden in de gelegenheid binnen de aangegeven termijn hun zienswijze schriftelijk of mondeling, over deze voornemens naar voren te brengen.

Melding te vellen bomen
Hierbij wordt bekend gemaakt dat de volgende bomen, waarvoor geen vergunningen vereist zijn, zullen worden geveld:
- 7 populieren, staande langs de perceelsgrens van het perceel Sint-Oedenrode, sectie C nummer 3220, plaatselijk bekend als Schijndelseweg 34.
Tel. (0413)481380