Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

persbericht

Nummer:
4

Directie:
voorlichting

27-01-2004

Status:
informatie

Ministerie van OCW lanceert nieuw magazine O

In ons onderzoek zijn we op een stortvloed aan regels gestuit, die soms onmogelijk uit te voeren zijn. Een basisschool heeft al gauw zon dertig contracten met leveranciers: van arboclubs tot glazenwassers. Als je daar kritisch naar kijkt, valt er geld te verdienen. Lumpsum biedt volop vrijheid. Toch staat niet iedereen meteen te juichen. Wat kost een kleinere klas, wat kost u zelf? Leerkrachten zuchten als ze die enorme stapel moeten invullen, ook omdat er zoveel overlap in de vragen zit.

Quotes uit O, het nieuwe, externe magazine van het ministerie van OCW. O komt in de plaats van Uitleg. Het verschijnt elf keer per jaar en is bestemd voor directies en besturen van scholen in het primair en voortgezet onderwijs, en het beroeps- en volwassenenonderwijs.

In O komt vooral het onderwijsveld zelf aan het woord. In het blad staat uiteraard informatie over beleid, maar O biedt ook ruimte voor discussie, kritiek, en uitwisseling van ideeën en meningen. De opvattingen in het blad hoeven daarom niet de mening van OCW te weerspiegelen. O is een platform waar het onderwijsveld en onderwijsbeleid elkaar ontmoeten. Op die manier draagt O bij aan de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs in Nederland, en weerspiegelt het blad tegelijkertijd de ambities van het ministerie van OCW om een meer open en extraverte organisatie te worden.

De bladformule van O rust op vier pijlers: beleidsontwikkeling, beleidsuitvoering, service en human interest. Maandelijks terugkerende rubrieken zijn onder andere een column van minister Van der Hoeven en Het debat.

Ministerie van OCW
Rijnstraat 50
Postbus 16375
2500 BJ Den Haag
T: 070 412 34 56
F: 070 412 34 50
E: info@minocw.nl