PERSBERICHT - 2004-01-27

Wetterdienst verwacht gladheid en meer sneeuw op snelwegen naar zuiden

Geen sneeuwvertragingen voor Ski-Trein en Alpen Expres

De Ski-Trein en de Alpen Expres ondervinden geen hinder van het slechte winterweer naar de populaire skigebieden in Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Frankrijk, zo laat Euro-Express Treincharter uit Delft weten.

Het extreme winterweer dat Zuid-Duitsland heeft getroffen heeft tot een chaos op de snelwegen naar Oostenrijk en Zwitserland geleid. Voor de komende week verwacht de Deutsche Wetterdienst wederom gladheid en flinke sneeuwval, die tot lange files op de autosnelwegen in Zuid-Duitsland zullen leiden en voor flinke vertraging aan de grens zullen zorgen.

Sinds het begin van het wintersportseizoen op 19 december jl is de dienstregeling van de populaire Ski-Trein en Alpen Expres probleemloos geweest. Zonder noemenswaardige vertragingen zijn reeds vele duizenden wintersporters van en naar de wintersportoorden in Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Frankrijk vervoerd. De verwachting is dat ook dit seizoen weer zon twintigduizend vakantiegangers de auto thuis laten staan en de trein nemen om comfortabel, veilig en snel naar de sneeuw te reizen.

Ruim 120 medewerkers begeleiden de wintersporttreinen en de transfers naar meer dan 200 bestemmingen in de Alpen. De treinen, beide met zowel zitcoupés als luxe slaapcouchettes, vertrekken tot half maart iedere vrijdagavond van Utrecht-Centraal (opstappen kan ook in Den Bosch en Venlo). In minder dan twaalf uur bereiken de vakantiegangers de bestemmingen in de Alpen en worden vervolgens per transfer naar hun accommodatie gebracht.

De Alpen Expres naar Zwitserland heeft als eindbestemming Brig. Deze trein sluit aan op de eigen transferbussen van Alpen Expres of de transfertrein naar het populaire Les Portes du Soleil in Frankrijk. De Alpen Expres naar Oostenrijk heeft de eindbestemmingen Zell am See en Innsbruck. Vanaf Innsbruck zijn de Dolomieten in Italië per Alpen Expres transferbus te bereiken. De Ski-Trein heeft als eindbestemmingen Zell am See en St. Anton am Arlberg.

De Ski-Trein is samen met de Alpen Expres en de befaamde AutoSlaap Trein onderdeel van Euro-Express Treincharter BV. Euro-Express is marktleider in vakantiereizen per nachttrein. De onderneming heeft in de afgelopen jaren een gestage groei doorgemaakt en verwacht de komende jaren deze groei voort te kunnen zetten. Onlangs nog werd voor 2.5 miljoen geïnvesteerd in onder andere moderne rijtuigen die van NS-Internationaal werden overgenomen.