Gemeente Sneek


Brand in binnenstad Sneek
In de binnenstad van Sneek heeft vanochtend een brand gewoed. Het ging om een uitslaande brand aan de Oude Koemarkt. Twaalf panden zijn betrokken bij de brand. Desondanks is een groot deel van de bedreigde panden door de adequate inzet van de brandweer behouden gebleven. De brand heeft zich uitgebreid naar panden aan het Oud Kerkhof. Vijf panden hebben brandschade, de andere panden hebben rook- en/of waterschade. Er is nog niet bekend hoe groot de schade is. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Er zijn geen slachtoffers, de schade is alleen materieel. Uit voorzorg zijn drie bewoners uit hun woning aan de Oude Koemarkt gehaald. Zij zijn opgevangen in de kantine van het stadhuis. Voor hen is tijdelijke huisvesting geregeld.

De waarschuwings- en verkenningsdienst van de Regionale Brandweer heeft metingen verricht in het gebied. Er is geen gevaar voor de volksgezondheid, maar mensen in de buurt wordt aangeraden zoveel mogelijk ramen deuren te sluiten.

Om 10.15 uur is het sein brand meester gegeven. De brand was toen nog niet geheel geblust, maar de brandweer had het vuur geheel onder controle. Het nablussen zal waarschijnlijk nog de hele dag duren.

Nadat het sein brand meester werd gegeven bedankte burgemeester Arno Brok alle deelnemende brandweerkorpsen (Sneek, Wymbritseradiel, Bolsward, Harlingen en Sloten) bewoners, eigenaren en andere instanties die betrokken waren voor hun inzet en medewerking. De burgemeester lichtte daarna alle betrokkenen in in de kantine van het stadhuis. Alle betrokken werden hier vanochtend opgevangen en voorzien van koffie, thee, soep en broodjes.

© copyright 2004 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 27-1-2004