Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Rijkswaterstaat en KLPD waarschuwen voor gladheid

Rijkswaterstaat en het Korps Landelijke Politie Diensten waarschuwen voor gladheid op de wegen op woensdag en donderdag. Vanaf woensdagochtend worden de eerste winterse buien verwacht. Automobilisten dienen rekening te houden met gladheid op de Nederlandse rijkswegen. Daarnaast adviseren beide diensten om de weersvoorspelling en verkeersinformatie extra goed in de gaten te houden. Weggebruikers moeten rekening houden met een langere reistijd in de spits.

Woensdagochtend zal een combinatie van sneeuw en regen vanuit het noordwesten het land binnenkomen. Tijdens de ochtendspits zullen met name de noordelijke provincies hiervan hinder ondervinden. 's Avonds zal de spits in heel Nederland last hebben van de sneeuw. Voor donderdag is de verwachting dat beide spitsen drukker zijn dan normaal. Ook vrijdag zal het verkeer ook nog hinder ondervinden van de sneeuw.

De Verkeerspolitie van het KLPD zal de inzet van surveillance eenheden verdubbelen tot ongeveer 40 eenheden om zo snel mogelijk verkeershinder/stremmingen door ongevallen of andere incidenten op te lossen. De bezetting van de meldkamer wordt opgeschaald. Rijkswaterstaat is ook voorbereid. Zo wordt waar nodig preventief gestrooid: enkele uren voordat het echt koud wordt, rijden honderden strooiwagens zout uit over de wegen.