JUNIOR KAMER NEDERLAND

Junior Kamer Nederland kiest nieuwe voorzitter

Op de landelijke ledenvergadering van Junior Kamer Nederland op 17 januari jongstleden is Wolfgang Paardekooper van Ernst & Young (36) gekozen tot Voorzitter 2005 van de Federatie van Junior Kamer Nederland.

Met de verkiezing van Wolfgang Paardekooper, senior manager en registeraccountant bij Ernst & Young, werd een intensieve campagne van ruim drie maanden afgesloten. Tot het laatste moment bleef onzeker wie van de twee de nieuwe voorzitter zou worden in 2005. De uiteindelijke uitslag reflecteerde de nek-aan-nekrace: 202 stemmen voor Wolfgang tegen 192 stemmen voor Nicole van Hooij, de andere kandidaat. Wolfgang was uiteraard verheugd over de overwinning: 'Ik denk dat de leden van de Junior Kamer een goede keuze hebben gemaakt.'

Wolfgang volgt Lars Hooning op, welke tijdens dezelfde ledenvergadering werd geïnstalleerd als Voorzitter 2004. Deze branchemanager van de metaalwerkgeversorganisatie FME-CWM (39) zwaait dit jaar de scepter over de federatie waarin 97 verschillende Junior Kamers in Nederland vertegenwoordigd zijn met een totaal van 2300 leden.

Kwaliteit door te kiezen
Het beleid dat Wolfgang voorstaat met de Junior Kamer, is gestoeld op de zakelijke insteek dat kwaliteit van een organisatie en haar voortbestaan uitsluitend gebaseerd kunnen zijn op het maken van keuzes. Dit beleid sluit daarmee naadloos aan op het huidige beleid waarin slagvaardigheid de rode draad is. Was Junior Kamer tot voor kort een organisatie die voor de buitenwereld nogal mistig was, tegenwoordig mag de Junior Kamer dankzij vele tientallen projecten op jaarbasis in Nederland rekenen op veel, vooral lokale, aandacht. 'Om een dergelijke club ook succesvol te laten zijn bij het ontwikkelen van haar leden én bij het ondersteunen van verschillende maatschappelijke projecten, zal het voortbestaan van Junior Kamer gegarandeerd moeten worden', aldus Lars Hooning. 'En dat moeten we doen door helder te zijn in wat we doen en ook in wat we n¡et doen.' Ook Wolfgang staat het voortbestaan van de vereniging na aan het hart: 'Over een aantal jaar zullen we te maken hebben met een verminderde hoeveelheid potentiële leden. Toch willen wij onze maatschappelijke rol optimaal kunnen blijven vervullen. Daarom moeten we nu keuzes maken én herkenbaar zijn'.

Over Junior Kamer
Junior Kamer is een netwerkorganisatie voor persoonlijke ontwikkeling van mensen tussen de 25 en 40 jaar. In Nederland bestaat de Junior Kamer uit ongeveer 2300 professionals, managers en ondernemers, verspreid over 97 kamers. Internationaal telt de Junior Chamber ongeveer 200.000 leden verspreid over 110 landen. De Junior Kamer kent als motto: 'Entrepreneurs in Action'. Door middel van het ondernemen van projecten, trainingen, fundraising en leiderschapservaringen wordt individueel gewerkt aan persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het karakter van de Junior Kamer is dat haar activiteiten zich precies tussen privé en zakelijk bevinden en dan ook variëren van puur zakelijk tot puur gezelligheid. Vooral op lokale basis is de Junior Kamer veelal niet meer weg te denken in de maatschappij. Keer op keer zijn de leden van de Junior Kamer in staat gebleken om de persoonlijke ontwikkeling (Learning by doing) succesvol te combineren met het initiëren en uitvoeren van maatschappelijke projecten.