Gemeente Hoogeveen


Het Torentje Het laatste Torentje

---

28 januari 2004

Inhoud


* Nieuwe regels ruimtegebruik van zuidelijk buitengebied *
* Gemeenteraad vergadert *

* Oud papier *

* Donderdag 29 januari *

* Collecten *

* Werkzaamheden spoorwegovergang *

* Aanhanger *

* Hoogeveenseweg afgesloten *

* Snoeien bomen *

* Naam nieuwe verkeersbrug Erflanden *

* Informatieavond woonrijp maken fase 2 Erflanden *
* Besluitenlijst B&W *

* Gemeente voert verkeermateregelen Hollandscheveld uit in april *
* Gids van scholen voor primair onderwijs is weer uit *
* Vrijwilligerssteunpunt houdt forum over vrijwilligerswerk *
* Presentatie Vrijwilligerssteunpunt in Wolfsbos en Zuid *
* FitWijz-week voor Hoogeveens 55-plussers *
* Meepraten over de toekomst van Hoogeveen *
* Open dagen op basisscholen *

* Mededelingen *

+ Ontwerp bestemmingsplan Buitengebied Zuid *
+ Wet Milieubeheer *

+ Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening *

+ Ontwerp-wijzigingsplan "Buitengebied Westerbork, wijziging Noorder Hoofddiep" *

+ Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening *

+ Ingekomen bouw- en sloopaanvragen *
+ Bouwvergunningen *

+ Kapvergunningen *

Nieuwe regels ruimtegebruik van zuidelijk buitengebied
Voor het buitengebied ten zuiden van de (Verlengde) Hoogeveensche Vaart ligt vanaf komende donderdag het ontwerpbestemmingsplan ter inzage. Zes bestaande bestemmingsplannen vloeien samen in één plan. Het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied Zuid omvat overigens niet de dorpskommen, het lint Zuideropgaande en het Hollandscheveldse Opgaande.

De nieuwe regels voor het ruimtegebruik maken een eind aan de huidige regelverschillen binnen het gebied. Ook zijn ze in het bijzonder gericht op de belangen van agrarische bedrijven. Het Bestemmingsplan Buitengebied Zuid ligt vanaf donderdag 29 januari 2004 gedurende 4 weken ter inzage in het Compagnieshuis.

Nu is het nog zo dat veel bestemmingsplannen in de gemeente gedetailleerde situaties beschermen uit de tijd dat de plannen zijn gemaakt. Dat moet anders, vindt de gemeente. In de huidige dynamische samenleving moeten voor gewenste veranderingen geen planologische, tijdrovende noodgrepen nodig zijn, zoals nu vaak het geval is.

Alleen een globaal kader

Een bestemmingsplan nieuwe stijl moet - binnen de ruimteregels van rijk en provincie - een globaal kader geven en flexibel te hanteren zijn bij wensen tot ruimtegebruik. Het moet bescherming bieden aan kwaliteiten in een gebied, te weten ecologische en landschappelijke kwaliteiten en functies (bijvoorbeeld landbouw, veeteelt, natuur en recreatie).

Nu is bijvoorbeeld een agrariër die een schuur wil bouwen op zijn erf, gebonden aan een exact vastgelegd bouwvlak. In het nieuwe bestemmingsplan staat alleen een maximale bouwoppervlakte omschreven en niet de exacte bouwplek.

Opheffen agrarisch bedrijf

Het nieuwe bestemmingsplan is ook flexibeler ten opzichte van de huidige plannen bij functieverandering. Als een agrariër zijn bedrijf wil stoppen, is het straks mogelijk iets anders te realiseren op zijn agrarisch bouwperceel. Dit soort wijzigingen is nu alleen via een bewerkelijke procedure te realiseren. Het nieuwe plan maakt een veel snellere reactie mogelijk.

Landgoederen en buitenplaatsen

Nieuw in het voorgestelde bestemmingsplan is verder dat de gemeente kansen biedt voor het realiseren van landgoederen met een landhuis. Een randvoorwaarde is onder andere de aanleg van minimaal tien hectare openbaar toegankelijk bos. Ook komen er mogelijkheden voor het verbouwen van bestaande woningen op markante plaatsen in het landschap tot een zogenaamde buitenplaats. Dit is een woning met bijgebouwen op een erf van minimaal 1500 m2 met minimaal 1 hectare aan openbaar toegankelijk bos. Verder omvat het plan ook nieuwe regels voor normale burgerwoningen.

Bedrijven

Bij niet-agrarische bedrijvigheid wil de gemeente in het nieuwe plan onderscheid maken tussen bedrijven met een functionele binding met het buitengebied, zoals loonbedrijven, en bedrijven zonder die binding, zoals autobedrijven. Voor de eerste groep is uitbreiding onder voorwaarden nog mogelijk, voor de tweede groep nauwelijks meer.

Kwekerijen en tuincentra

Kwekerijen en tuincentra vielen onder de oude systematiek van bestemmen onder een agrarisch bouwperceel. In het nieuwe plan zijn dit soort bedrijven voorzien van een eigen doelbestemming, waaraan nu ook specifieke voorschriften zijn verbonden. Nieuw is ook dat nieuwe kwekerijen zich uitsluitend nog kunnen vestigen binnen bestaande agrarische bedrijfsbebouwingen. Nieuw bouwen op een perceel waar nu nog geen bebouwing aanwezig is, is uitsluitend nog mogelijk binnen een daartoe aangewezen gebied. Het betreft hier een zogenaamde themalocatie voor bedrijven die zich richten op het onderhoud en inrichten van tuinen.

Functiewijzigingen

Het is belangrijk voor diegenen die in het gebied wonen of daar hun (agrarisch) bedrijf hebben vast te stellen of de bestemming overeen komt met het gebruik op dit moment. Het kan dus voorkomen dat een perceel onder het oude bestemmingsplan een agrarische bestemming heeft en nu een woonbestemming heeft gekregen omdat het agrarisch bedrijf is gestopt. Van deze wijziging worden de belanghebbenden niet persoonlijk op de hoogte gebracht. Het is dus erg belangrijk om het plan zelf te komen inzien om na te kunnen gaan of de bestemming van een bepaald perceel ten opzichte van het oude plan wel of niet is gewijzigd.

Inspraak en vooroverleg

Het zogenaamde voorontwerpbestemmingsplan heeft een tijd geleden ter inzage gelegen voor inspraak en vooroverleg met andere adviesinstanties, zoals de provincie, waterschappen en ministeries, etc. Uit de inspraak en het vooroverleg zijn een veel reacties bij het college binnengekomen. Al deze reacties zijn door het college verwerkt in de nota "Inspraak en vooroverleg". In deze heeft het college ook alle reacties voorzien van een antwoord. Een groot aantal reacties hebben geleid tot aanpassing van de toelichting, voorschriften en plankaarten. Echter, is niet aan alle wensen tegemoet gekomen. Hiervoor zijn verschillende redenen te noemen. Bijvoorbeeld vanwege het feit dat een verzoek in strijd is met het rijks-, provinciaal en/of gemeentelijk ruimtelijk beleid.

Informatie

Voor vragen en meer informatie kunt u contact opnemen met de heer L. Benning van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 291709. E-mailen kan ook via gemeente@hoogeveen.nl. Voor het indienen van schriftelijke vragen en of zienswijzen, zie daarvoor de Mededelingen in dit Torentje.

Voor het grijze gedeelte is één nieuw bestemmingsplan in voorbereiding. Dit is een globale kaart. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. (c) gemeente Hoogeveen. Voor het grijze gedeelte is één nieuw bestemmingsplan in voorbereiding. Dit is een globale kaart. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. (c) gemeente Hoogeveen.
Gemeenteraad vergadert

De gemeenteraad vergadert op donderdag 29 januari in de raadzaal van het gemeentehuis. De vergadering, die openbaar is, begint om 19.30 uur. Op de agenda staat onder andere:

* Notulen van de openbare vergadering van 18 december 2003.
* Benoeming van de heer B. de Weerd tot plaatsvervangend lid van de raadscommissies Samenleving en Bestuur. *

* Benoeming van mevrouw mr M. de Boer tot plaatsvervangend voorzitter van de Bezwaarschriftencommissie. *
* 'Begroting 2004 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs'
* Herzien voorstel inzake legesheffing voor planologische procedures.

* Voorstel tot vaststelling bestemmingsplan 'Geluidszones industrielawaai Buitenvaart II'. *

* Voorstel tot vaststelling Kadernotitie Veiligheid.
* Wijziging(en) van de begroting 2004.

Spreekrecht

Aan het begin van de raadsvergadering kunt u gebruik maken van het spreekrecht. Alle insprekers hebben samen ten hoogste 30 minuten de tijd opmerkingen te maken.Het mag alleen gaan over punten die op de agenda staan. Per persoon is maximaal 5 minuten beschikbaar. Op agendapunten met een asterisk (*) is geen spreekrecht mogelijk.

Indien u van het spreekrecht gebruik wilt maken, moet u dit uiterlijk 48 uur voor de vergadering meedelen aan raadsgriffier J.P. Wind, tel 291201.

Oud papier

Donderdag 29 januari

P.C.B. De Morgenster. Vanaf 18.00 uur komen ze het oud papier ophalen.
Het papier graag gebundeld of in dozen aan de straat zetten.
Zaterdag 31 januari

Het Blokland. Het oud papier wordt opgehaald van 9.00 t/m 12.00 uur. U kunt het oud papier ook van 10.00 uur tot en met 12.00 uur naar een container op het evenemententerrein aan de Mr. Kosterweg brengen.
Collecten

Deze week wordt er gecollecteerd voor de Stichting Red Charissa's toekomst'. Volgende week collecteren vrijwilligers voor de Stichting Rusland Kinderhulp.

Werkzaamheden spoorwegovergang

De firma Strukton Railinfra Noord verricht aankomend weekend werkzaamheden aan de spoorwegovergang Pesserstraat. Deze overgang is op de volgende data afgesloten voor het verkeer:
* Woensdag 28 januari op donderdag 29 januari van 22.00 tot 07.00 uur

* Donderdag 29 januari op vrijdag 30 januari van 22.00 tot 07.00 uur
* Zaterdag 31 januari op zondag 1 februari van 00.00 tot 08.00 uur
* Zondag 1 februari op maandag 2 februari van 00.00 tot 07.00 uur
Het verkeer wordt omgeleid. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer J. J. Pieters, wegbeheer gemeente Hoogeveen, telefoonnummer: 0528-291636.

Aanhanger

In december hebben medewerkers van het wijkteam de Weide vanwege oud- en nieuw een aanhanger verwijderd bij de Tilber. De aanhanger staat nu opgeslagen in een gebouw van de gemeente. De gemeente verzoekt de eigenaar zich te melden op telefoonnummer 291244.
Hoogeveenseweg afgesloten

De Hoogeveenseweg is vanaf maandag 2 februari tot en met vrijdag 20 februari tussen de Wijsterseweg en Pesse afgesloten. Dit in verband met snoeiwerkzaamheden.

Het verkeer wordt van 08.00 uur tot en met 16.15 uur omgeleid via Oosterring - Wijsterseweg.

Snoeien bomen

Donker Hoveniers snoeit vanaf maandag 26 januari tot woensdag 4 februari bomen aan de Riegshoogstendijk. De hoveniers snoeien de hele maand februari aan de Drostenraai en de Steenbaan.
Naam nieuwe verkeersbrug Erflanden

De inzenddatum voor het inleveren van een naam voor de nieuwe verkeersbrug in Erflanden is inmiddels verstreken. Er zijn heel veel inzendingen binnengekomen. Daar zaten leuke en originele namen tussen. Een commissie buigt zich nu over de namen en kiest de mooiste. De uitslag van deze namenwedstrijd is ongeveer eind februari bekend. De winnaar wordt dan vermeld in het Torentje.

Informatieavond woonrijp maken fase 2 Erflanden

Luchtfoto Erflanden Wijkteam Buurtbeheer de Weide houdt op maandag 9 februari een informatieavond over het woonrijp maken van fase 2 in Erflanden. Deze avond begint om 19.30 uur in de burgerzaal van het gemeentehuis.

Bij het woonrijp maken van fase 2 gaat het om de definitieve inrichting van de straten: Elrits, Alver, Grondel, Zuiddreef, Meerval, Groot Koolwitje, Boswitje Kommavlinder, Aardbeivlinder en Citroenvlinder. De kopers en bewoners van huizen in deze straten hebben een officiële uitnodiging ontvangen voor deze avond.
Heeft u geen uitnodiging ontvangen, maar wilt u wel graag weten hoe de definitieve inrichting van deze straten eruit gaat zien dan bent u natuurlijk van harte welkom.

Voor meer informatie over deze informatieavond kunt u contact opnemen met Werner Hoff, van het wijkteam buurtbeheer De Weide, telefoonnummer: 0528- 234591

Besluitenlijst B&W

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft ingestemd met de Samenwerkingsovereenkomst Risicomanagement Drenthe. Ook is het college akkoord met de wijziging van de openings- en sluitingstijden van de Milieustraat gedurende de lunchpauze op doordeweekse dagen.
U kunt de wekelijkse openbare besluiten van B&W inzien via www.hoogeveen.nl/benw en in het voorlichtingscentrum in het raadhuis
Gemeente voert verkeermateregelen Hollandscheveld uit in april
Direct na de winter (omstreeks april) voert de gemeente maatregelen uit die horen bij de invoering van 30 km/uur in Hollandscheveld. Het gaat hierbij om de maatregelen die in 2002 en 2003 zijn voorbereid met Plaatselijk Belang Hollandscheveld en die voor inspraak ter inzage zijn gelegd. Aanvankelijk was het de bedoeling om de uitvoering nog voor de winter te doen, maar de weersomstandigheden waren voor een goede kwaliteit van het eindresultaat te onbetrouwbaar. In overleg met Plaatselijk Belang is daarom besloten om de werkzaamheden door te schuiven naar het voorjaar van 2004.

Gids van scholen voor primair onderwijs is weer uit

De gids van scholen voor primair onderwijs is onlangs bij ongeveer 800 gezinnen in de gemeente Hoogeveen bezorgd. Deze gids geeft informatie over alle negenentwintig basisscholen en de twee scholen voor speciaal basisonderwijs in de gemeente. Het boekje is naar alle ouders/verzorgers van kinderen die in 2004 3 jaar (zijn ge)worden gestuurd. Met behulp van de gids kunnen ouders/verzorgers van kinderen in de voorschoolse leeftijd op een eenvoudige en verantwoorde wijze een school voor hun kind kiezen.

U kunt de gids ook inzien bij buurtbeheer, de huisartsenpraktijken, de bibliotheken, de stichting Kinderopvang, bureau Jeugdzorg, de peuterspeelzalen en het Voorlichtingscentrum in het gemeentehuis.

Alle gegevens op een rij

In de gids zijn van elke school de zakelijke gegevens, de visie/uitgangspunten, het onderwijskundig en pedagogisch beleid en de toekomstplannen, vooral op onderwijskundig gebied opgenomen.

Daarnaast staan er enkele artikelen in over het gemeentelijk onderwijskansenbeleid, de 'brede school', de leerplicht(ambtenaar) en de internationale opvang klas voor allochtone nieuwkomers (de prismagroep).

De gids is een initiatief van alle scholen voor primair onderwijs. Heeft u de gids niet ontvangen dan kunt u contact opnemen met het Voorlichtingscentrum van de gemeente Hoogeveen, telefoon 291256.

Vrijwilligerssteunpunt houdt forum over vrijwilligerswerk

Het Vrijwilligerssteunpunt van SWW houdt op donderdag 5 februari een forum over vrijwilligerswerk in de burgerzaal van het gemeentehuis in Hoogeveen. Het forum begint om 18.30 uur. Alle
vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers die actief zijn in de gemeente Hoogeveen zijn uitgenodigd.

Programma

De inleiding van het Forum wordt verzorgd door Koos Berkelaar, senior projectleider bij de landelijke organisatie voor vrijwilligerswerk, Civiq. Theatersportgroep 'De Klaproos' uit Hoogeveen speelt een improvisatievoorstelling. Het publiek mag onderwerpen aandragen, die de spelers vervolgens in korte scènes weergeven. Na de pauze volgt er een discussie over vrijwilligerswerk onder leiding van avondvoorzitter Henk ten Oever. Vrijwilligers kunnen hiervoor van tevoren vragen aandragen over zaken die het vrijwilligerswerk voor hen bemoeilijken. Een discussiepanel reageert op de vragen van de vrijwilligers. Dit panel bestaat uit: Anneke Haarsma, gedeputeerde van de Provincie Drenthe, Jan Stoefzand, wethouder Welzijn van de gemeente Hoogeveen, Nel van Doesum, consulent Informele Zorg van Icare, Hans de Lang, directeur Sport Drenthe en Klaas Steenhuis, directeur van de Stichting Welzijnswerk.

De avond wordt besloten met de officiële opening van de tweede fase van het Vrijwilligerssteunpunt Hoogeveen door wethouder Jan Stoefzand. De inwoners van Hoogeveen kunnen het steunpunt na de opening bezoeken.

Broodmaaltijd

Voor aanvang van het forum is er een broodmaaltijd voor alle vrijwilligers en belangstellenden. Deze broodmaaltijd begint om 17.30 uur in het gemeentehuis. Voor opgavenformulieren en informatie kunt u bellen met de Stichting Welzijnswerk, telefoon 0528 - 278855.
Meer informatie

Voor meer informatie over het Forum of over het Vrijwilligerssteunpunt, kunt u contact opnemen met Mariëlle Vogelzang, coördinator van het Vrijwilligerssteunpunt, telefoon 0528-278855

Presentatie Vrijwilligerssteunpunt in Wolfsbos en Zuid

De Stichting Welzijnswerk presenteert op maandag 2 februari het Vrijwilligerssteunpunt in Wolfsbos en Zuid. De presentatie begint om 20.00 uur in de Ark, Koekoeklaan 3. Coördinator Mariëlle Vogelzang geeft een toelichting op de kerntaken van het steunpunt, de vrijwilligersvacaturebank en deskundigheidsbevordering. Daarnaast vertelt zij over de stand van zaken met betrekking tot de inrichting van het steunpunt.

Meer informatie

Het Vrijwilligerssteunpunt wordt ook in de dorpen en overige wijken van Hoogeveen gepresenteerd. Voor meer informatie kunt u terecht bij de Stichting Welzijnswerk, telefoonnummer; 0528-278855. E-mail: vrijwilligerssteunpunt@welzijnswerk-hoogeveen.nl

FitWijz-week voor Hoogeveens 55-plussers

Sport Drenthe houdt van 2 februari tot en met 6 februari de FitWijzweek voor 55-plussers in Hoogeveen. De feestelijke opening van deze week vol sportieve activiteiten wordt verricht op maandag 2 februari door wethouder Wietze van der Zwaag. De opening is om 10.00 uur in het gemeentehuis.De FitWijz-week staat in het teken van gezond worden, gezond zijn en gezond blijven.

Lezing

De Stichting Welzijnswerk geeft op woensdag 4 februari een lezing over gezond leven en bewegen. Een folder met informatie over de FitWijzweek en een inschrijfkaart voor deze lezing is verkrijgbaar bij huisartsen, fysiotherapeuten, sporthallen, buurt- en wijkcentra, de Stichting Welzijnswerk, de gemeente Hoogeveen en SportDrenthe

Fitheidstest

Tijdens de FitWijz-week kunnen 55-plussers op donderdag 5 februari meedoen aan een fitheidstest in Sportcentrum 't Noord in Hoogeveen. Deze test wordt gehouden in het kader van het sport- en beweegproject van de gemeente Hoogeveen. Tijdens een uitgebreide test van ongeveer 1,5 uur wordt de fitheid van de deelnemer gemeten. Daarna kunnen de deelnemers meedoen aan een sportprogramma van 10 weken.
Meer informatie

Voor meer informatie over de FitWijzweek en/of deelname aan de activiteiten kunt u contact opnemen met Esther Witte van SportDrenthe, telefoonnummer (0528) 23 37 75.

Meepraten over de toekomst van Hoogeveen

Bureau KuiperCompagnons heeft een eerste schets klaar voor de structuurvisie 2015-2030 voor Hoogeveen. Het tussenproduct is een visie op de ruimtelijke toekomst van Hoogeveen met een flink aantal variabelen.

Op dinsdagavond 3 februari presenteert Ashok Balotra van KuiperCompagnons in De Tamboer het tussenproduct plus een reactie hierop van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. De raadsbijeenkomst begint om 19.30 uur en u bent van harte welkom op de publieke tribune. In een brochure worden de ideeën van KuiperCompagnons en de visie van het college hierop verbeeld en verwoord.

Dicussieavonden

Op drie discussieavonden met de raad kunt u zelf uw mening geven over het tussenproduct:

* Maandag 16 februari staat in het teken van de kern Hoogeveen: het centrumgebeid, de stadsrandzones en de bedrijventerreinen. Deze avond begint om 19.30 uur in het Raadhuis.

* Dinsdag 17 februari start de discussie over de dorpen in het landelijk gebied Zuid om 19.30 uur in restaurant Schoonhoven in Hollandscheveld.

* Woensdag 18 februari is de laatste discussieavond om 19.30 uur in ontmoetingscentrum De Wenning in Pesse. Dan komt het landelijk gebied Noord aan bod.

Commissie adviseert

De gemeenteraad zal na de discussieavonden en intern overleg binnen de fracties advies uitbrengen aan het college. De commissie Omgeving vergadert hierover op maandag 8 maart om 19.30 uur in het Raadhuis.

Met vragen over de structuurvisie kunt u bellen met Gert Bolkesteijn, projectleider structuurvisie, tel. 0528-291386. Informatie over de structuurvisie staat ook op: www.hoogeveen.nl. Informatie over de discussieavonden via de griffie van de raad: Angelique Torenvlied, tel. 0528-291233.

Antwoordformulier Structuurvisie

Als u wilt komen op de presentatieavond en/of wilt deelnemen aan de discussiebijeenkomst(en) wilt u ons dit dan laten weten via bijgaand antwoordformulier. Dit formulier kunt u terugsturen aan: Gemeente Hoogeveen, Projectbureau t.a.v. Josina Hese, antwoordnummer 8, 7900 WB Hoogeveen.

Mailen mag ook: j.t.w.hese@hoogeveen.nl. Wilt u vóór 30 januari a.s. reageren?

Naam:

Adres:

Organisatie:..

s.v.p. doorstrepen wat niet van toepassing is

Komt op de bijeenkomst van 3 februari 2004 (Tamboer) JA / NEE

Komt op de discussieavond 16 februari 2004 (Raadhuis) JA / NEE

Komt op de discussieavond 17 februari 2004 (Schoonhoven) JA / NEE

Komt op de discussieavond 18 februari 2004 (De Wenning) JA / NEE

Verzenden naar:

Gemeente Hoogeveen
Projectbureau t.a.v. Josina Hese
antwoordnummer 8, 7900 WB Hoogeveen of per mail: j.t.w.hese@hoogeveen.nl

Open dagen op basisscholen

De basisscholen in Hoogeveen houden open dagen van maandag 2 februari tot en donderdag 5 februari. Tijdens deze open dagen kunt u rondkijken op de school, kennismaken met de leraren en praten met de schoolleiding. Hieronder een overzicht van de open dagen van de basisscholen en de activiteiten per school.
Maandag 2 februari

Naam school

Tijdstip + activiteit

Adres school

Rooms-Katholieke basisschool

Prof. Titus Brandsma

9.00 uur-11.00 uur: open huis

Herman Bavinckstraat 1

7901 BS Hoogeveen

tel. 0528 264115

Dinsdag 3 februari

Naam school

Tijdstip + activiteit

Adres school

Prot. Chr. basisschool

De Krullevaar

Jenaplan en Regulier

10.00 - 10.45 uur: informatie over Jenaplanonderwijs

10.45 - 11.30 uur: werkvormen Jenaplanonderwijs in groepen bijwonen

19.30 - 20.15 uur: informatie over

Jenaplan

Korhoenlaan 3

7905 GT Hoogeveen

tel. 0528 264606

www.krullevaar.hoogeveen.kennisnet.nl

Prot. Chr. basisschool

't Kofschip

daltonschool

9.45 - 10.30 uur: info Dalton

10.30 - 11.30 uur: open huis

13.45 - 15.00 uur: familiedag

Booyenverlaat 11

7908 EE HOOGEVEEN

tel: 0528 275571

Prot. Chr. basisschool

De Regenboog

9.00 - 11.45 uur: open huis

13.00 - 15.00 uur: Opa & Oma middag

Tilber 1

7908 PB HOOGEVEEN

tel: 0528 276995

www.regenboog-hoogeveen.kennisnet.nl

Prot. Chr. basisschool

De Sprong

9.00 - 10.00 uur: open huis

14.00 - 15.00 uur: open huis

Boekenberghstraat 14

7906 GA Hoogeveen

tel. 0528 262229

www.pcbdesprong.nl

Openbare basisschool

't Kienholt

9.00 - 15.00 uur: open huis

van Leeuwenhoekstraat 85

7908 BJ Hoogeveen

tel. 0528 271335

Prot. Chr. basisschool

De Weidebloem

9.00 - 11.30 uur: open huis

19.30 -21.00 uur: open huis

Schweitzerstraat 21

7909 AV Hoogeveen

tel: 0528 265274

weide.bloem@worldonline.nl

Neutrale basisschool

Het Blokland

9.30 - 11.45 uur: open huis

Zwarte Dijkje 31

7914 PB Noordscheschut

tel. 0528 341496

HetBlokland@kennisnet.nl

Prot. Chr. basisschool

Juliana van Stolberg

19.00 -20.00 uur. Project rondom: Cliniclowns

K. de Raadstraat 6

7902 JD HOOGEVEEN

tel: 0528 - 262655

Openbare basisschool

Het Hoeltien

locatie: Oostenbrink

9.00 - 11.45 uur: open huis

Kerkenkavel 40

7913 AT Hollandscheveld

tel. 0528 343195

Openbare basisschool

Apollo

9.00 - 12.00 uur: open huis

Satellietenlaan 25

7904 LN Hoogeveen

tel. 0528 262616

Woensdag 4 februari

Naam school

Tijdstip + activiteit

Adres school

Prot. Chr. Basisschool

Het Palet

9.30 - 12.00 uur: open huis

Van Goghlaan 5

7901 GK HOOGEVEEN

tel: 0528 -262460

Prot. Chr. Basisschool

De Morgenster

9.30 -12.00 uur: open huis

18.30 - 19.30 uur: inloopavond

Draco 69

7904 LB Hoogeveen

tel. 0528 231110

Openbare basisschool

De Schuthoek

9.30 - 13.00 uur: open huis

Booyenverlaat 7

7908 EE Hoogeveen

tel. 0528 276003

Openbare basisschool

Het Hoeltien

Locatie: Vogelvlucht

9.00 - 11.00 uur: open huis

Ds. Van Elvenstraat 2

7916 RE Elim

tel. 0528 351575

Donderdag 5 februari

Naam school

Tijdstip + activiteit

Adres school

Prot. Chr. Basisschool

De Palm

9.00 -12.00 uur : open huis

Langewijk 110

7916 PT Elim

tel. 0528 352384

Openbare basisschool

Het Rastholt

13.30 - 15.00 uur: open huis

Tilber 9

7908 PB Hoogeveen

0528 278118

Prot. Chr. Basisschool

De Hoeksteen

9.00 - 12.00 uur: open huis

Hoogeveensche Vaart 34

7912 TB Nieuweroord

tel. 0528 341405

Prot. Chr. Basisschool

Het Mozaïek

9.00 - 12.00 uur: open huis

Zandwijkstraat1& Zuideropgaande 150.

7913 AD Hoogeveen

tel. 0528 343291

tel.0582 3361512

Prot. Chr. Basisschool

De Hoeksteen

9.00 - 11.45 uur: open huis

Julianalaan 3

7918 AH Nieuwlande

tel. 0528 351301

Montessorischool

9.00 -11.45 uur: open huis

de Karn 5

7908 NX Hoogeveen

tel. 0528 220300

Openbare Basisschool

Het Spectrum

lokatie: Zuid Hoogeveen

9.00- 10.30 uur: open huis

Mimosastraat 2

7906 PK Hoogeveen

tel. 0528 262211

internet: www.obshetspectrum.nl

Openbare Basisschool

Het Spectrum

lokatie: centrum Hoogeveen

9.00 - 10.30 uur: open huis

Stoekeplein 1

7902 HM Hoogeveen

tel. 0528 270080

internet: www.obshetspectrum.nl

Openbare basisschool

De Goudvink

9.00 - 10.30 uur: open huis

De Vink 6

7905 HN Hoogeveen

tel. 0528 263047

internet: DeGoudvink@zonnet.nl

Openbare basisschool

Het Hoeltien

Locatie: J.C. Rahder

9.00 - 11.00 uur: open huis

Schoolweg 13

7936 PE Tiendeveen

tel. 0528- 341262

Prot. Chr. Basisschool

De Regenboog

9.00 - 12.00 uur: open huis

Jan Naardingweg 56

7914 PN Noordscheschut

tel. 0528 341268

Openbare basisschool

De Zandloper

9.00 - 11.30 uur: open huis

Cavaljéweg 29

7934 PJ Stuifzand

tel. 0528- 269837

Mededelingen

Ontwerp bestemmingsplan Buitengebied Zuid
Burgemeester en wethouders hebben een ontwerp bestemmingsplan Buitengebied Zuid voorbereid.
Het betreft het landelijk gebied ten zuiden van de (Verlengde) Hoogeveensche Vaart. De dorpen en de lintbebouwing langs het Zuideropgaande en het Hollandscheveldse Opgaande vallen niet onder dit ontwerpplan.

Het plan beoogt duidelijkheid te geven in het gemeentelijk ruimtelijk beleid voor alle binnen het plangebied voorkomende bestemmingen. Dit heeft onder meer betrekking op de mogelijkheden van het gebruik, het inrichten en het bouwen in het plangebied.

Het ontwerp bestemmingsplan ligt vanaf donderdag 29 januari 2004 gedurende vier weken ter inzage bij de centrale publieksbalie in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Op verzoek kan het ontwerp bestemmingsplan gedurende deze termijn ook op dinsdagen buiten de reguliere openingstijden worden ingezien. De stukken zullen dan van 16.00 tot 19.00 uur ter inzage worden gelegd in het gemeentehuis (bodekamer) aan het Raadhuisplein. Als u hiervan gebruik wilt maken, kunt u contact opnemen met de heer L. Benning. Zijn rechtstreeks nummer is (0528) - 291709.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerp bestemmingsplan schriftelijk bij de gemeenteraad indienen. Het adres is Postbus 20 000, 7900 PA Hoogeveen.
Wet Milieubeheer

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen, maken met inachtneming van het bepaalde in de artikelen 13.4 van de Wet Milieubeheer, jo. 3:19, lid 2 en 3:20, lid 1 van de Algemene Wet Bestuursrecht bekend, dat zij van plan zijn om naar aanleiding van de aanvraag van Hodij Coatings B.V. voor het oprichten en in werking hebben van een verfgroothandel met een menghal, gelegen aan de Industrieweg 51 te Hoogeveen, een vergunning ingevolge de Wet Milieubeheer te gaan verlenen onder het stellen van voorschriften ter bescherming van het milieu.

De aanvraag, het ontwerp-besluit en andere op deze zaak betrekking hebbende stukken liggen vanaf 29 januari 2004 tot en met 26 februari 2004 op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage bij de afdeling Milieu, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen (Compagnieshuis). Indien gewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen. Op verzoek kunnen de stukken ook buiten kantooruren worden ingezien, namelijk op woensdagen van 17.00 tot 20.00 uur. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken dient u hiervoor tijdens kantooruren een afspraak te maken met de afdeling Milieu (telefoonnummer 291603).
Na deze periode zijn de stukken uitsluitend tijdens kantooruren op genoemde afdeling in te zien. Deze regeling geldt gedurende de gehele procedure, dat wil zeggen tot het einde van de termijn waarbinnen beroep kan worden ingesteld tegen ons besluit op de aanvraag.
Gemotiveerde bedenkingen tegen het ontwerp-besluit kunt u schriftelijk tot en met 26 februari 2004 bij ons college indienen. Degene, die schriftelijk zijn bedenkingen tegen het ontwerp inbrengt, kan vragen zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Een verzoek daartoe moet schriftelijk tegelijkertijd met zijn bedenkingen bij ons college worden ingediend.

Indien u daaraan behoefte heeft, kan tot het einde van de ter inzage legging gelegenheid worden geboden tot een gedachtewisseling over de aanvraag en het ontwerp-besluit tussen onder andere vertegenwoordigers van de gemeente, de aanvrager en u zelf. Tijdens dit gesprek bestaat ook de mogelijkheid tot het mondeling inbrengen van bedenkingen. Om praktische en organisatorische redenen verzoeken wij u een dergelijk gesprek ten minste twee weken voor het verstrijken van de termijn, waarbinnen schriftelijke bedenkingen kunnen worden ingebracht, eventueel telefonisch, aan te vragen. Telefoonnummer 0528-291615 of 291613 (doorkiesnummers).
Ten slotte vestigen wij er uw aandacht op, dat alleen zij, die bedenkingen hebben ingebracht op de bovenomschreven wijze, alsmede zij, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht, naar aanleiding van ons besluit te zijner tijd bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep kunnen instellen.

Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening
Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Pesse ten behoeve van het wijzigen van het gebruik van het pand Dorpsstraat 5 te Pesse van detailhandel naar horeca om de vestiging van een lunch- en pannenkoekenrestaurant mogelijk te maken.

Het plan ligt met ingang van 29 januari 2004 gedurende vier weken voor iedereen ter inzage bij de centrale publieksbalie op de tweede verdieping van het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw zienswijze omtrent de aanvraag bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.
Ontwerp-wijzigingsplan "Buitengebied Westerbork, wijziging Noorder Hoofddiep"

Dit wijzigingsplan is een wijziging ex. artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening van het bestemmingsplan 'Buitengebied' van de voormalige gemeente Westerbork. Het betreft het perceel kadastraal bekend sectie T, nr. 1222 gelegen aan het Noorder Hoofddiep te Nieuweroord. Het ontwerp-wijzigingsplan, dat nieuw vestiging van een gemengd agrarisch bedrijf mogelijk maakt, ligt vanaf 29 januari 2004 gedurende 4 weken ter inzage bij de centrale publieksbalie in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het ontwerp naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Schriftelijke reacties kunnen worden ingediend bij het College van Burgemeester en Wethouders, postbus 20.000 7900 PA Hoogeveen.

Wanneer er behoefte bestaat aan het mondeling indienen van een zienswijze kan daarover contact worden opgenomen met de heer E. Kuipers van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via telefoonnummer 0528-291715. E-mailen kan ook. Het adres is e.kuipers@hoogeveen.nl.
Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Hollandscheveld ten behoeve van de volgende bouwaanvraag:
* W.J. Meeters, voor het vervangen van de berging op het perceel Veenmosstraat 1 te Hollandscheveld.

De bouwaanvraag ligt met ingang van 29 januari 2004 gedurende vier weken voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent de aanvraag bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.
Ingekomen bouw- en sloopaanvragen

Lichte bouwaanvragen

* T M Flevoland B.V., tijdelijk plaatsen van een kantoorunit, Plesmanstraat 2

* Caat ten H.F., bouwen van een garage, Ds Kooimanstraat 34, Hollandscheveld

* Lunenborg A.R., vervangen van de voorgevel van een woning, Deneb 14

Reguliere bouwaanvragen

* Brandsema J.L.L., uitbreiden van een woning, Swammerdamstraat 34
* Tjerkstra H., uitbreiden van een woning, Resedastraat 16
* Bols B.D., plaatsen van een kap op de garage, De Wrongel 11
* Zaadhandel van der Wal B.V., verbouwen van de eerste verdieping van een winkelpand, Hoofdstraat 148

* Slump Fictorie Hoogeveen B.V., bouwen van een showroomserre aan een winkel, Het Haagje 156

Reguliere bouwaanvraag fase II
* 't Drentsche Land B.V., bouwen van dertig recreatiewoningen, Marten Kuilerweg, Hollandscheveld

Nadere informatie over bovengenoemde bouwplannen is verkrijgbaar bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24

Bouwvergunningen

Bouwvergunning

* Betech B.V., uitbreiden van een bedrijfspand, Europaweg 20

Lichte bouwvergunningen

* Lowijs J., uitbreiden van een woning, Jos van Aalderenlaan 16
* Zantingh M.P., uitbreiden van een woning, De Grasmus 23
* AB Bouw, plaatsen van een dakkapel op de woning, Korenstraat 74
* Schalie van der S., uitbreiden van een woning, De Pulle 5
* Kroezen T., vergroten van een woonkamer/keuken, Eisenweg 3, Stuifzand

Reguliere bouwvergunningen
* Steege ter H., bouwen van een woning en garage, Eenendertigste Wijk-Zuid 29, Hollandscheveld

* Woningcorporatie "De Woonplaats", vergroten van een woongebouw met een recreatieruimte, Dekkerpassage 6 t/m 138
* Groothuis Woningbouw B.V., bouwen van drie vrijstaande woningen met garage en berging, Zuidwoldigerweg 65, 67 en 71
* Beld van de R., uitbreiden van een woning, Linthorst Homanstraat 46

Wijziging bouwvergunningen
* Meulen van der G.T., bouwen van een woning, Blankenslaan-West 47
* Hein A.R., uitbreiden van een woning, Nijstad 2
Tegen de verleende vergunningen kunt u binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen.

Kapvergunningen

De gemeente Hoogeveen heeft een kapvergunning verleend aan:
* M. Bijma, voor twee berken, staande aan de zijkant van Roerdomplaan 111 in Hoogeveen

* Gemeente Hoogeveen, voor veertien bomen staande aan de gemeentewerf aan de Vos van Steenwijklaan in Hoogeveen
* Gemeente Hoogeveen, voor elf bomen die volgens de VTA- methode zijn afgekeurd

Tegen deze verleende vergunningen kan binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders.

© Copyright Gemeente Hoogeveen