Politie Friesland

Politieberichten van 27/1 (07.00 tot 13.00 uur)

Fryslân 27-01-2004 - Voor informatie kunt u contact opnemen met Bureau Communicatie: 0900 8844

Balk: inbraak sporthal
In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een sporthal aan de Herman Gorterstraat. Men kwam de hal binnen door een deur te forceren, waarna een klein geldbedrag uit de fooienpot werd meegenomen. Een 55-jarige inwoner van Balk deed aangifte.

Cornjum: geen geldig rijbewijs
Een 40-jarige automobilist uit Stiens is dinsdag omstreeks 07.00 uur op de Bredyk staande gehouden omdat hij reed zonder geldig rijbewijs. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt omdat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard, en hij desondanks toch een auto bestuurde, en omdat hij zijn ongeldig verklaarde rijbewijs niet had ingeleverd.

Sneek: forse schade door brand
In de binnenstad van Sneek heeft dinsdagochtend een forse brand gewoed, waarbij schade aan meerdere gebouwen ontstond. Omstreeks 05.20 uur werd door een voorbijganger brand ontdekt in een pand aan de Oude Koemarkt in Sneek. Het bleek te gaan om een uitslaande brand in een horecagelegenheid, een kapperszaak en een VVV-kantoor aan de Oude Koemarkt en een winkel aan het Oud Kerkhof. De brand werd bestreden door de brandweer Sneek, geassisteerd door de korpsen IJlst, Woudsend, Bolsward, Harlingen en Joure. Omstreeks 10.00 uur werd het sein brandmeester gegeven. De brandweer verwacht nog de gehele dag actief te zijn met nabluswerkzaamheden. De bewoners van twee bovenwoningen aan de Oude Koemarkt werden geëvacueerd. Er was geen direct gevaar; de maatregel werd uit voorzorg genomen. De bewoners werden in het gemeentehuis opgevangen. De schade is omvangrijk. Circa tien panden liepen schade op; vier daarvan door de brand, de andere door rook en water. De politie Fryslân zal nader onderzoek instellen naar de oorzaak. Het tactisch onderzoek is reeds begonnen. Het technisch onderzoek zal morgen plaats vinden. In afwachting daarvan zijn enkele panden afgesloten en worden bewaakt.