Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (27/01)

Tilburg, 27 januari 2004.

Geen rijbewijs, niet verzekerd en niet APK gekeurd

TILBURG - Gistermiddag om vier uur hebben agenten aan de Ringbaan West in Tilburg de auto van een 34-jarige Goirlese vrouw aan de kant gezet. Dat was tevens de laatste rit van haar voertuig. Bij controle bleek dat de vrouw geen rijbewijs had, de auto van de vrouw was niet verzekerd en ook niet APK gekeurd. De vrouw deed afstand van haar 14 jaar oude auto, die vernietigd wordt.

Agenten houden vrouw aan voor mishandeling

TILBURG - Een 51-jarige vrouw uit Tilburg is gistermiddag rond tien voor vijf in de Winkler Prinsstraat aangehouden. Zij wordt verdacht van de mishandeling van een 29-jarige plaatsgenote. Deze laatste gooide een papieren zakdoekje uit de auto en dat viel bij de verdachte kennelijk verkeerd. Gevolg: enkele klappen in het gezicht en in de rechterzij en verder heeft de verdachte met een tube verf de jas van het slachtoffer beschadigd.

Winkeldieven betrapt

TILBURG - Een 54-jarige Tilburgse vrouw is gistermiddag om halfzes aangehouden, nadat zij in een winkel aan de Heuvelstraat werd betrapt bij winkeldiefstal.

TILBURG - In een doe-het-zelfzaak aan de Hestiastraat hebben agenten gisteravond rond tien over acht een 36-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij wilde er met een kraan ter waarde van 175 euro vandoor gaan.

Verlate vuurwerkvandalen betrapt

TILBURG - Surveillerende agenten betrapten gistermiddag rond kwart over vijf aan de Heereveldendreef twee Tilburgse jongens (13 en 14 jaar oud), die kennelijk nog een restantje vuurwerk hadden overgehouden. De agenten hebben 14 vuurpijlen in beslag genomen en via HALT wordt voor hen naar een passende straf gezocht.

Bromfietser met hoofdletsel
in ziekenhuis opgenomen

TILBURG - Een 56-jarige inwoner van Tilburg is gisteravond met hoofdletsel in het TweeStedenziekenhuis opgenomen. De man was aan de Haendellaan met zijn snorfiets tegen een geparkeerde auto aangereden. De GGD heeft de man naar het ziekenhuis gebracht. Omdat er sprake was van drankgebruik heeft een arts in het ziekenhuis een bloedproef van het slachtoffer afgenomen.

Treinvandaal aangehouden

TILBURG - Een 20-jarige man uit Tilburg is gisteravond rond tien voor negen in het centraal Station der Nederlandse Spoorwegen aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de man in een trein een brandblusser had leeggespoten. De man bekende en de Spoorwegpolitie werkt de zaak verder af.

Politie houdt Tilburgers aan
na schieten in berging flat

TILBURG - Vanmiddag rond tien voor halftwee heeft de politie van team Tilburg Noord twee mannen uit deze stad aangehouden. De mannen zijn 36 en 42 jaar oud. De 42-jarige verdachte meldde zich in het politiebureau aan de Brucknerlaan. De 36-jarige Tilburger, die door de politie ook werd gezocht in verband met een bedreiging in het winkelcentrum Wagnerplein, werd in zijn woning in Tilburg Noord aangehouden. De zaak kwam gisteravond rond kwart over tien aan het rollen. Met meerdere eenheden heeft de politie gisteravond een onderzoek ingesteld in de bergingen die onder een flat aan de Sweelincklaan in Tilburg zijn gelegen. De politie had een melding gekregen dat er in de bergingen onder de flatwoningen geschoten werd. Als agenten ter plaatse een onderzoek instellen, treffen zij een bergingsdeur aan waarin zo`n dertig kogelgaten zitten. Er werden door de agenten ook verschillende patroonhulzen van het kaliber 9 mm veilig gesteld. Personeel van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek (FTO) van de politie Midden en West Brabant stelt een onderzoek in. De politieheeft gisteravond verschillende buurtbewoners gehoord. Het vandaag ingestelde onderzoek leidde naar de twee Tilburgse mannen. In de woning van de 42-jarige Tilburger trof de politie ook twee hennepkwekerijen aan. Die worden ontruimd. In het belang van het onderzoek zijn de beide mannen in verzekering gesteld en ingesloten.

Politie pakt inbreker

TILBURG - Een 18-jarige man uit Oosterhout is vanmorgen rond halfzes aan de Tempelierstraat in Oosterhout aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij met nog twee andere inbrekers, zij wisten echter te ontkomen, betrokken is geweest bij een inbraak in een winkel aan de Goirkestraat. Getuigen hadden een signalement en een deel van het kenteken van de gebruikte auto aan de politie verstrekt. Deze auto was op 14 januari jl. gestolen in Oosterhout. Rond vijf voor halfzes werd de gestolen auto met daarin drie mannen op de Middenlaan in Dongen gesignaleerd en na een korte achtervolging brachten de inbrekers hun auto aan de Tempelierstraat tot stilstand. Hierbij kon een van de drie mannen die in de auto zaten worden aangehouden. De man is ingesloten, de gestolen auto is veilig gesteld en de politie stelt een nader onderzoek in.

Politie houdt man aan na brand in zijn woning

BERKEL - ENSCHOT - Vanmorgen rond elf uur hebben agenten in het politiebureau aan de Ringbaan Zuid een 60-jarige man uit Berkel - Enschot aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij betrokken is bij een uitslaande brand die vanmorgen rond kwart over tien in zijn woning aan de Kloosterstraat in Berkel - Enschot uitbrak. In zijn appartement was een uitslaande brand ontstaan. In verband met gemeen gevaar voor personen en goederen heeft de politie de in naast gelegen (boven en naast dit hoekappartement) appartementen ontruimd. Als de politie in contact komt met de bewoner van het appartement waar de brand woedde blijkt dat deze man flink onder invloed van alcohol houdende drank is. De man viel ook brandweerpersoneel lastig. Uit een eerste onderzoek dat de politie heeft ingesteld blijkt dat de man op zijn bed in de slaapkamer heeft liggen roken en op een gegeven moment de peuk weggooide. Hierbij vloog papier in de brand en is de verdachte naar buiten gegaan om de buren voor de brand te waarschuwen. De man is in verzekering gesteld en de politie stelt een nader onderzoek in.

Bron: Carel Bouman