Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, 27 januari

Alkmaar 27-01-2004 - 16.00 uur

Man aangehouden na het plegen van vernielingen
Alkmaar, maandag 26 januari 2004.
Maandagmiddag is een 41 jarige man zonder vast woon- en verblijfplaats, aangehouden in het stadskantoor aan het Mallegatsplein. De man had kort daarvoor een groot aantal vernielingen gepleegd aan apparatuur in het stadskantoor. Zo had hij een computer, een beeldscherm, een keyboard, een telefoon en een kopieerapparaat vernield. Reden van de vernielingen was het feit dat de man een paspoort wilde maar vervolgens zijn personalia niet wilde geven. Toen een medewerker vertelde dat hij dan geen paspoort kon krijgen werd de man kwaad. Na zijn aanhouding is hij overgebracht naar het politiebureau. Hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Vernielingen bouwterrein
Heerhugowaard, maandag 26 januari 2004.
Maandag heeft een uitvoerder van een bouwwerk aan de Steigerdijk aangifte gedaan van vernielingen aan een aantal in aanbouw zijnde woningen. Van een 7-tal huizen werden verschillende ramen vernield. De vernielingen moeten hebben plaats gevonden in het afgelopen weekend. De totale schade bedraagt enkele duizenden euro's. Gezien het tijdstip en de plaats is het niet ondenkbeeldig dat deze vernielingen zijn gepleegd door dezelfde dader(s).

Car-jacking
Alkmaar, dinsdag 27 januari 2004.
In de nacht van maandag op dinsdag werden twee mannen van hun auto beroofd. De twee reden in hun auto over de Laan van Brussel toen zij van achter werden aangereden door een personenauto. De bestuurder van de aangereden auto, een 25-jarige man uit Parijs, stopte en stapte samen met zijn passagier uit. Op dat moment werden zij met een mes bedreigd door één van de inzittenden van de andere auto. Hierop vluchtten beide mannen weg. Toen zij kort daarop weer terug kwamen bleken de daders te zijn verdwenen. Ook de auto van de twee was door de daders meegenomen. Het betreft een grijze Audi, type A4. De auto is voorzien van een Frans kenteken (de juiste combinatie is niet bekend). Vermoedelijk waren drie mannen bij deze car-jacking betrokken. De slachtoffer kon twee van hen, de bestuurder van de auto en degene die hen bedreigde met een mes, beschrijven als mannen die niet ouder zijn dan 30 jaar met een zuid europees uiterlijk . De bestuurder droeg een zwarte leren jas en had een stevig postuur. Deze man was ongeveer 1.85 m lang. De andere verdachte was iets kleiner, ongeveer 1.70 m. Deze man droeg een donker gekleurde trui. Beide mannen spraken Nederlands. Van de derde dader is geen signalement bekend. Eventuele getuigen van dit misdrijf worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, telefoon 0900-8844.

Autoinbraken
Heerhugowaard, dinsdag 27 januari 2004.
In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in twee auto's die geparkeerd stonden op het erf van een woning aan de Coryluslaan. De eigenaar werd wakker omdat het alarm van één van de auto's in werking trad. Bij controle bleek dat van beide auto's een raampje was vernield. Vanuit beide voertuigen was een radio/navigatiesysteem weggenomen. Tevens bleek een waterstofzuiger uit één van de auto's te zijn verdwenen.