Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 27 januari 2004

Infocus introduceert projectoren voor draadloos gebruik

LP540 en LP640 kenmerken zich door design, gebruikersvriendelijkheid en netwerkmogelijkheden

InFocus Corporation (Nasdaq: INFS) introduceert twee nieuwe projectoren voor zakelijk gebruik: LP540 en LP640. De LP540, met een lichtopbrengst van 1700 lumen, is bedoeld voor vergaderzalen en ontwikkeld voor de prijsbewuste MKB'er. InFocus richt zich met de LP640, met een lichtopbrengst van 2200 lumen, op grote ondernemingen. Voor deze laatste ontving InFocus onlangs een award op de Consumer Electronics Show. Beide modellen zijn stijlvol vormgegeven en gebruikersvriendelijk.

InFocus ontwikkelde de projectoren op basis van onderzoek naar de wensen van klanten en IT-deskundigen. Daaruit bleek dat het bedienings- en beheergemak centraal stonden. De interactieve display op de projectoren laat de gebruiker de status van de projector weten, bijvoorbeeld wanneer de projector klaar is voor gebruik. Het opzetten van de projector met de kleurgecodeerde kabels en aansluitingen is voor de ervaren én onervaren gebruiker zeer eenvoudig. De automatische keystone correctie zorgt voor een scherp vierkant beeld zonder dat handmatige aanpassingen nodig zijn. De automatische synchronisatie met de computer of video zorgt voor een snelle start van de presentatie.

De LP540 en de LP640 zijn draadloos te gebruiken met de InFocus LiteShow module. Gebruikers kunnen draadloos de beelden van de computer naar de projector sturen en projecteren. Stilstaande afbeeldingen worden probleemloos in een hoge resolutie en in kleur geprojecteerd. Hiervoor gebruikt LiteShow 128-bit data encryptie waardoor de gegevensoverdracht net zo veilig en betrouwbaar als bij projectie via een kabelaansluiting. De module is op alle nieuwe en een groot aantal bestaande modellen van InFocus aan te sluiten.

De LP540 en de LP640 zijn eenvoudig te beheren via de InFocus netwerk management software ProjectorNet. IT-medewerkers kunnen op ieder moment de status van alle projectoren die aan het netwerk gekoppeld zijn controleren. Dit bespaart de IT-medewerker en de gebruiker tijd omdat op afstand eventuele problemen opgelost kunnen worden. Slim beheer zorgt ook voor een langere levensduur van de projectoren.

InFocus kreeg voor de InFocus LP640 en de LiteShow de 'CES Innovations 2004 Design and Engineering Showcase' prijs uitgereikt tijdens de Consumer Electronics Show, die eerder deze maand in Las Vegas, Verenigde Staten plaats vond.

De InFocus LP640 is verkrijgbaar via de InFocus partners voor EUR 2,499 excl. BTW. De InFocus LP540 is voor EUR 1,999 excl. BTW vanaf midden februari te koop. Meer informatie is te vinden op www.infocus.com

Over InFocus Corporation
InFocus® Corporation (Nasdaq: INFS) is wereldwijd marktleider in digitale projectie voor zakelijk en thuisgebruik. Het bedrijf biedt de meest uitgebreide serie projectoren en presentatieproducten. Oplossingen variëren van 0,9 kg lichtgewicht draagbare projectoren tot uitgebreide producten en wireless oplossingen voor vergaderruimtes en installatie- en integratieoplossingen voor grote groepen. Het Europese hoofdkantoor, waar ruim 50 mensen werkzaam zijn, is gevestigd in Amsterdam. Het hoofdkantoor van InFocus Corporation bevindt zich in Wilsonville, Oregon. Daarnaast is InFocus vertegenwoordigd in diverse landen in Europa en Azië. Meer informatie is te vinden op www.infocus.com

##########



Ingezonden persbericht