Politie Zaanstreek-waterland


VOLENDAM

Waarschuwing woninginbraken

Het aantal aangiftes van woninginbraken en pogingen daartoe van afgelopen weekend in Volendam is inmiddels opgelopen tot veertien. De politie heeft de indruk dat het bij deze inbraken vooral gaat om de autosleutels, om vervolgens de bijbehorende auto mee te nemen. Hoewel het de daders in veel gevallen niet lukte de woning binnen te komen, werd in twee gevallen daadwerkelijk een auto gestolen. De politie adviseert dan ook de autosleutels goed op te bergen, bij voorkeur op een andere plaats dan normaal, en de woning goed af te sluiten. Verder wordt iedereen die iets opvallens of verdachts ziet, verzocht contact op te nemen met het politiewijkteam Edam/ Volendam-West via 0900-8844.

15:07 26-JAN-04
loc.: ZAANDAM, HOUTVELDWEG/ ARIS VAN BROEKWEG/ CYPRESSEHOUT

Bestuurder brommobiel gewond na botsing

Een 62-jarige Zaandammer is met onbekend letsel overgebracht naar ziekenhuis de Heel na een verkeersongeval. Het slachtoffer reed met zijn brommobiel over de Houtveldweg richting de Aris van Broekweg toen hij van rechts werd aangereden door een 34-jarige Zaandammer. Deze reed na een bezoek aan het pompstation de Houtveldweg op en zag daarbij zijn plaatsgenoot over het hoofd. Door de klap belandde de brommobiel op de verkeerde weghelft waar deze frontaal in botsing kwam met een bestelbus. De bestuurder van de bestelbus, een 32-jarige Zaandammer, kwam met de schrik vrij. De 34-jarige Zaandammer bleek geen rijbewijs te hebben.

11:09 27-JAN-04
loc.: PURMEREND, JOHN F KENNEDYPLEIN

Viertal jongeren aangehouden in winkel

Een 14-jarig meisje uit Purmerend is aangehouden op verdenking van winkeldiefstal, belediging en mishandeling. Een winkelmedewerker zag dat het meisje zich samen met een ander meisje verdacht ophield in de winkel. Later zag hij haar met goederen uit de winkel langs de kassa lopen, zonder deze af te rekenen. Buiten sprak hij het meisje aan en vertelde haar dat ze was aangehouden en mee de winkel in moest. Toen hij haar bij de arm pakte, begon zij de medewerker uit te schelden en te slaan. Terwijl het meisje de winkel in werd getrokken en zij zich probeerde los te rukken, kwamen een 16 en een 17-jarige Purmerender haar te hulp. Dit ontaarde in duw en trek werk. Geholpen door een klant en een andere winkelmedewerker kon het meisje in bedwang en de jongens op afstand gehouden worden en worden overgedragen aan de politie.
Het andere meisje, een 15-jarig meisje uit Purmerend, meldde zich later bij het bureau.

Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-270104


20:30-21:15 26-JAN-04
NOORDBEEMSTER, MIDDENWEG

Nul drankrijders

Op de Middenweg in de Noordbeemster hielden twee medewerkers van het verkeershandhavingsteam maandagavond een alcoholcontrole. Binnen drie kwartier werden 32 bestuurders gecontroleerd. Geen van allen had (teveel) gedronken.

14:30-15:45 26-JAN-04
PURMEREND, AMAZONELAAN
Gordelcontrole
Op de Amazonelaan en de Purmersteenweg in Purmerend werd maandagmiddag een gordel- en roodlichtcontrole gehouden. Op de Amazonelaan droegen tien mensen geen autogordel. De overtreders ontvingen direct een boete van E 45 euro. Een bestuurder van een tractor kreeg een boete omdat er geen verlichtingsinrichting op het voertuig aanwezig was. Op de Purmersteenweg droegen twee mensen geen autogordel en werd een bromfietser bekeurd omdat deze niet op de rijbaan reed. Geen enkele weggebruiker negeerde het rode licht.

07:30-10:30 26-JAN-04
WIJDE WORMER, PROVINCIALEWEG N515

Hardrijders in de mist

Op de Provincialeweg in Wijdewormer (80 km per uur) en de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandam (70 km per uur) werden maandagochtend snelheidscontroles gehouden.Tijdens de mist en met de gladheid reden tientallen automobilisten te hard. In Wijdewormer reed de helft van de hardrijders met meer dan 100 km per uur langs de onopvallende radarauto. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 116 km per uur. Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandam werd een hoogste snelheid gemeten van 105 km per uur.

19:30-21:15 26-JAN-04
ZAANDAM, KEPPLERSTRAAT

Veertig km per uur te hard

Tijdens een snelheidscontrole op de Kepplerstraat in Zaandam (50 km per uur) reed maandagavond negen procent van het aantal bestuurders te hard. Ruim vijfhonderd bestuurders uit beide rijrichtingen passeerden de onopvallende radarauto. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km per uur. Dinsdagochtend werd opnieuw op snelheid gecontroleerd en bedroeg het overtredersaandeel vier procent. Op de Kerkstraat in Oostzaan werden hardrijders dinsdagochtend direct aan de kant gezet. Behalve vier hardrijders ontvingen ook zes mensen die zonder gordel (mee)reden een boete.

08:00-11:15 26-JAN-04
NOORDBEEMSTER, MIDDENWEG

Vijftig km per uur te hard

Maandagochtend werd op de Middenweg (80 km per uur) in de Noordbeemster een snelheidscontrole gehouden. In het mistige weer hielden de meeste automobilisten (99%) zich keurig aan de snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km per uur. Maandagavond werd opnieuw op snelheid gelet. Het aandeel hardrijders was dit keer een stuk hoger. Acht procent van alle passanten reed te hard, de snelste reed vijftig km per uur te hard. Op de Schermerhornerweg (80 km per uur) in de Noordbeemster reed maandagavond maar liefst één op de vijf bestuurders te hard. Ook hier werd hoogste snelheid gemeten van vijftig km per uur te hard.

---- --