Ministerie van Defensie


---


---

Aankomst van de minister op de Rotterdam (Peter van Bastelaar)

Minister Kamp brengt bezoek aan Hr. Ms. Rotterdam

27-1-2004 14:33:00

Momenteel (26/27 januari) brengt minister Henk Kamp een bezoek aan het marineschip Hr.Ms. Rotterdam, dat voor de kust ligt van Liberia en ondersteuning levert aan de VN-vredesmacht UNMIL. Hij wordt daarbij vergezeld door onder anderen Minister voor Ontwikkelingssamenwerking Agnes van Ardenne en Chef Defensiestaf luitenant-admiraal Luuk Kroon.

De missie van Hr.Ms. Rotterdam wordt niet verlengd, zo heeft Kamp aan de bemanning van het schip laten weten. Een verzoek daartoe van de Verenigde Naties is door hem afgewezen. De Rotterdam vaart, zoals gepland, op 16 februari terug naar Nederland.

Samen met zijn collega Van Ardenne bezoekt Kamp later deze week Soedan. In de hoofdstad Khartoem zullen beide bewindslieden een ontmoeting hebben met leden van de Soedanese regering. Tevens is een gesprek voorzien met de commandant van de VN-waarnemersmissie, die toezicht houdt op het staakt-het-vuren in het gebied Nuba Mountains. De gesprekken staan in het teken van een mogelijk vredesakkoord tussen de Soedanese regering en rebellerende partijen in het zuiden. Aansluitend reizen de bewindslieden door naar de Keniaanse hoofdstad Nairobi voor een ontmoeting met de leider van de Zuid-Soedanese verzetsbeweging SPLM en Keniaanse autoriteiten.

Bewindsman in gesprek met sergeant Erwin van Berkel (Peter van Bastelaar)