Waterloopkundig Laboratorium

Delft: 27 januari 2004

WL | Delft Hydraulics levert golfschot en instrumenten aan universiteit Vietnam

WL | Delft Hydraulics gaat een golfschot met begeleidende instrumenten en software aan de Hanoi Water Resources University (HWRU) leveren. De opdrachtgever is CICAT (het managementcentrum voor internationale samenwerking van de TUDelft). DGIS (internationale samenwerking) is de financier. De levering die in oktober 2004 zal plaatsvinden, maakt deel uit van een groter samenwerkingsproject tussen HWRU en de TUDelft op het gebied van coastal engineering waarbij 'staff upgrading' en 'toegepast onderzoek' voorop staan.

De universiteit in Hanoi bouwt zelf - op basis van een WL-ontwerp - de goot, waarin het golfschot, dat zeer nauwkeurige lange en hoge golven kan maken, wordt geplaatst. De bouw van het golfschot vindt plaats in Delft waarna specialisten het in Hanoi zullen installeren en afregelen. WL | Delft Hydraulics heeft daarnaast de golfschotsturingssoftware ontwikkeld, die ook wordt toegepast in de eigen faciliteiten in Delft. Met het schot kan de Vietnamese universiteit onderzoek doen en advies uitbrengen op het gebied van golfbrekerontwerp, dijkenbouw en morfologie.

WL | Delft Hydraulics heeft samen met Rexroth/Hydraudyne recent golfschotten geleverd aan MARIN in Wageningen en Coppetec in Brazilië, beiden onderzoeksinstituten op het gebied van offshore boorplatforms en schepen.

WL | Delft Hydraulics is een onafhankelijk instituut voor gespecialiseerd advies en toegepast onderzoek, opgericht in 1927 en gevestigd in Delft. Onze 350 gekwalificeerde medewerkers adviseren Nederlandse en buitenlandse opdrachtgevers over alle aan water gerelateerde vraagstukken: van beleidsondersteuning tot ontwerp en technische assistentie op het gebied van offshore, kusten, havens, estuaria, rivieren & kanalen, water in de stad en industriële stromingsprocessen. WL | Delft Hydraulics ontwikkelt ook hoogwaardige softwareproducten, die wereldwijd worden toegepast en verkocht. Opdrachtgevers zijn nationale en regionale overheden, waterschappen, multilaterale financiers en het bedrijfsleven, waaronder ingenieursbureaus, aannemers en industrie.


---

NOOT VOOR DE REDACTIE.