Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

AccountView en SinfoX leveren gecertificeerde EDI-oplossing

Amsterdam, 27 januari 2004 - AccountView heeft SinfoX, autoriteit op het gebied van EDI-implementaties, gekozen voor het samenstellen van een geïntegreerde EDI-oplossing voor AcountView. De gerealiseerde EDI-module, gebaseerd op het EDI branchemodel, is volledig conform de richtlijnen van EAN Nederland. Uniek is dat alle benodigde extra velden zijn toegevoegd, zoals actieartikelen, emballage in de levensmiddelenbranche en reclamatienummers en verwijderingsbijdrage in de DoeHetZelf-branche. AccountView is de enige leverancier in Nederland die geheel aan de standaard voldoet. Een extra voordeel van de EDI-module is dat orders niet direct worden geïmporteerd, maar worden verzameld in een tussenbestand dat vanuit AccountView zichtbaar en muteerbaar is. Pas na accordering worden de orders definitief in AccountView geïmporteerd.

"De centrale rol van SinfoX als EDI-integrator staat garant voor een betrouwbaar en wellicht nog belangrijker, een gecertificeerde EDI-oplossing. De medewerkers van SinfoX beschikken over zeer veel ervaring op het gebied van EDI en hebben bij vele bedrijven in verschillende branches succesvolle implementaties uitgevoerd", aldus Casper Haspels, Directeur Marketing en Verkoop AccountView. "Koningszuivel, handelsbedrijf in kazen en desserts, uit Bergambacht is het eerste bedrijf dat deze nieuwste EDI-koppeling gebruikt. In samenwerking met SinfoX hebben we ervoor gezorgd dat zij probleemloos zijn overgestapt van Exact naar AccountView met een blijvend werkende en zelfs verbeterde EDI-koppeling."

"Wij zijn niet van mening dat na het aanschaffen van nieuwe programmatuur alles vanzelf zal gaan. Ervaring met veel en zeer uiteenlopende organisaties leert dat programmatuur zich geleidelijk nestelt in de organisatie. Vanuit deze gedachte bieden wij expertise, de bereidheid om mee te denken en veel energie om het project tot een goed einde te brengen. Voor de AccountView-gebruiker is het nu zeer eenvoudig geworden. Wij zijn het enige aanspreekpunt en verzorgen de offerte waarin aanbiedingen van de drie bekendste Nederlandse EDI-aanbieders Walvis, Tie en Rozis zijn opgenomen, inclusief de AccountView-uitbreiding met EDI-vertaling", zegt Willem Nefkens, Directeur SinfoX.

Electronic Data Interchange - EDI

Bij elektronische berichtuitwisseling wordt gebruik gemaakt van de Edifact-standaard (Electronic Data Interchange for Administration, Commerce and Transport). EDI wordt gebruikt om informatie tussen applicaties uit te wisselen. Deze informatie, zoals orders en facturen, wordt op elektronische wijze van het ene naar het andere bedrijf verstuurd. In Nederland wordt de standaard voor het handelsverkeer beheerd door EAN Nederland. Door toepassing van EDI worden ontvangen gegevens direct in de eigen bedrijfsadministratie geïmporteerd en dienen deze niet meer van papieren documenten in computersystemen ingevoerd te worden. Hierdoor zijn gegevens sneller beschikbaar en worden invoerfouten uitgesloten. Daarnaast wordt de bedrijfsvoering vereenvoudigd en de verwerkings- en transmissiekosten gereduceerd.

Over AccountView

Sinds 1987 levert AccountView modulair opgebouwde business software aan meer dan 12.000 klanten in Duitsland, Engeland en Nederland. Deze flexibele en snel te implementeren software automatiseert en integreert meerdere bedrijfsprocessen, waaronder de financiële administratie, handel, logistiek, project- en urenadministratie, relatiebeheer en accountancy - al dan niet met een internetkoppeling. AccountView wordt verkocht en ondersteund door een netwerk van onafhankelijke partners die evenals AccountView de nadruk leggen op langdurige relaties. Gerenommeerde namen in het klantenbestand van AccountView zijn onder andere: Allianz Europe, De Jong Intratours, GIBO Groep, Toyota Industrial Equipment Nederland, KLM Exel, Mazars en Free Record Shop Online. Meer informatie over AccountView vindt u op www.accountview.com.

Casper Haspels, Directeur Marketing en Verkoop AccountView en Willem Nefkens, Directeur SinfoX.