Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Persbericht, 27-1-2004

Hoogervorst (VWS) benoemt Peter Bakker (TPG) tot speciaal gezant voor sneller beter

Minister Hoogervorst van VWS zal op dinsdag 27 januari aanstaande Peter Bakker, CEO van TPG installeren tot gezant voor het programma Sneller Beter. De heer Bakker krijgt als opdracht mee te onderzoeken op welke wijze logistieke processen in de zorg beter kunnen worden georganiseerd, waardoor de zorg als geheel beter en sneller kan functioneren. Medio maart zal de heer Bakker zijn bevindingen aan de minister terugrapporteren.

Het ministerie van VWS is samen met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en de Consumentenbond het programma Sneller Beter gestart om een versnelling in de kwaliteit en doelmatigheid in de curatieve zorg te realiseren. De zorg moet transparanter worden en goede voorbeelden moeten versneld worden ingevoerd.

Thematische benadering
In het kader van het programma Sneller Beter worden ook experts van buiten de zorg gevraagd mee te denken over mogelijkheden tot verbeteringen in de zorg. In het jaar 2004 wordt rond een vijftal themas de ervaring van externe experts bij Sneller Beter betrokken. Achtereenvolgens komen de themas logistiek, rekenschap, (patiënt)veiligheid, innovatie en zeggenschap aan bod.

Peter Bakker (TPG) gezant voor het thema logistiek Voor het thema logistiek zal Peter Bakker als gezant van de minister onderzoek doen naar mogelijkheden om de logistieke processen in de zorg te verbeteren. Minister Hoogervorst is verheugd over de bijdrage van Bakker: TPG is een wereldspeler in de logistieke dienstverlening. Logistieke managers in de zorg kunnen ongetwijfeld profiteren van deze specifieke expertise. Andersom zal ook voor TPG een kijkje in de keuken van de zorg leerzaam zijn. De zorg is en blijft mensenwerk. De vraag is echter hoe we de krappe middelen nog effectiever in kunnen zetten. Ik kijk dan ook met spanning uit naar de bevindingen van de heer Bakker.