De Unie


Staalbankiers - Reorganisatie

27 januari 2004 - Recent is De Unie geïnformeerd over de reorganisatie bij Staalbankiers.

Reorganisatie
Deze reorganisatie betekent dat 250 medewerkers hun baan bij Staalbankiers verliezen. Niet alleen vertrekken ze bij Staalbankiers, maar ook het moederconcern Achmea heeft aangegeven geen plaats meer te hebben voor deze medewerkers. Hun specifieke bancaire kwaliteiten kunnen niet gebruikt worden binnen de overige activiteiten van Achmea.

U als medewerker van Staalbankiers bent daar ook al over geïnformeerd. Binnen 6 maanden zullen de gevolgen bekend zijn.

Sociaal Plan
Hoewel het Sociaal plan van Achmea van toepassing is ben ik van mening dat er aanvullende afspraken gemaakt moeten worden. Dit omdat volgens Achmea er binnen Achmea geen plaats meer is voor deze medewerkers. Een ander punt van zorg is het onderbrengen van de backoffice en ICT bij derden. De Unie zal deze ontwikkelingen kritisch volgen en zal daar op voorhand niet mee akkoord gaan.

Achmea
Binnen Achmea is ook een kadergroep actief. Dat is een groep Achmea medewerkers die mij op de hoogte houden van alle ontwikkelingen binnen Achmea. Binnenkort zal deze groep weer bijeenkomen.

In het besef dat ik u niet veel nieuws kan melden heb ik toch gemeend om u op deze wijze te informeren. Deze informatie heb ik gestuurd naar alle leden binnen Achmea waarvan bekend is dat zij bancaire activiteiten verrichten. Het is niet helemaal duidelijk of u ook getroffen wordt door deze reorganisatie. Ik verzoek u bijgaand antwoordformulier in te vullen en terug te sturen. Ik hoop dat u zich ook wilt aanmelden als contactpersoon.
Ik verwacht dan van u dat u mij op de hoogte houdt van de ontwikkelingen binnen Staalbankiers u bent immers mijn Ogen en Oren binnen Achmea. Daarnaast bent u aanspreekpunt voor De Unie leden binnen Staalbankiers.

Maak u ongeorganiseerde collega's lid van De Unie! Het is van belang dat er zo veel mogelijk ongeorganiseerde collegas lid worden van De Unie. U kunt daarvoor online inschrijfformulier gebruiken.

Ewoud Teerink
Uw bestuurder

dinsdag, 27 januari 2004